Cauta

Decont de 300.000 de lei la Chirurgia din Spitalul Clinic Floreasca pentru îngrijirea rudei unui șef de secție

Nereguli majore la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca

În plină stare de urgență, când românilor le-a fost interzis să se opereze și să se interneze, la secția de Chirurgie III a Spitalului Clinic de Urgență Floreasca se făceau internări pe ușa din dos. Mai exact, o rudă în vârstă de aproape 90 de ani a șefului de secție, dr. Mihnea Avram, a ocupat ilegal un pat de la chirurgie din aprilie până în noiembrie, pentru îngrijiri paliative. Costurile pentru îngrijirea rudei șefului de secție s-au ridicat la 300.000 de lei.

Surse din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Floreasca ne spun că neregulile flagrante din această unitate sanitară au ajuns să-i umbrească imaginea de spital de elită. Managementul spitalului este unul discreționar, iar oamenii sunt numiți în posturile de conducere pe cu totul alte criterii decât cel al competenței. Mai mult, deși ar fi trebuit să organizeze concursuri, managerul spitalului preferă să-i țină pe protejați ani de zile în funcții, iar unii dintre cei care ocupă aceste posturi de conducere au ajuns să-i terorizeze pe cei cu care lucrează. Medicul Mircea Avram, șeful secției Chirurgie III, a mers chiar mai departe. Profitând de funcția sa de șef de secție, și-a internat o rudă în vârstă de aproape 90 de ani la chirurgie, deși femeia nu avea nevoie de operație și nici nu i s-a făcut vreo intervenție chirurgicală. Internarea acesteia a survenit în momentul în care românilor le-a fost interzis accesul în spitale, mulți dintre ei murind din cauza afecțiunilor netratate. Astfel, pacienta a fost internată în 25 aprilie 2020 până în 22.07. 2020, cu cheltuielile pe decontate pe secția de chirurgie, deși femeia avea Alzheimer. După aceea, șeful de secție dr. Mihnea Avram i-a făcut o reinternare din 22. 07. 2020 până pe 9.11.2020, tot pe secția de chirurgie. În toată această perioadă femeia a ocupat, practic, un pat care ar fi trebuit să fie dedicat unui bolnav chirurgical, iar costurile totale pentru aceasta s-au ridicat la circa 300.000 de lei.

Teama i-a făcut obedienți

Bineînțeles că nimeni din personalul medical al secției de Chirurgie III nu a îndrăznit să comenteze, comportamentul medicului Avram fiind destul de agresiv, astfel că toți se tem de el și sunt foarte obedienți, în caz contrar, riscând să nu fie lăsați să interneze și să facă intervenții chirurgicale. Astfel că pacienta, al cărei loc ar fi trebuit să fie într-un centru rezidențial, și nu într-o secție de chirurgie, a fost foarte bine îngrijită. Potrivit fișei medicale, pacienta, în vârstă de 87 de ani, cunoscută cu demență Alzheimer, sindrom depresiv, hipertensiune arterială grad III, cu risc major, boală renală cronică, declarativ este adusă la UPU pentru dureri abdominale intense, lipsa tranzitului intestinal, însoțite de multiple episoade de vărsătură.

”Se internează în vederea investigațiilor și tratamentului de specialitate. Pacienta este mobilizată și toaletată zilnic pe perioada internării și i se administrează antialgice, antiinflamatoare, antisecretoare gastrice, antifungice. Totodată, i se aplică terapie de echilibrare hidro-electrolitică, alimentație parenterală, albumină, antitromboprofilaxie, se continuă tratamentul antihipertensiv, antidepresiv și antiparkinsonian”, se precizează în fișa pacientului de la reinternare. Evident, la externare, indicația a fost de internare într-un centru specializat pentru îngrijirea pacienților geriatrici.

Ura față de cadrele didactice

Dr.Mihnea Avram nu este cadru didactic, deși ocupă funcția de șef de secție într-un spital clinic, care primește bonificație de 20% și care se regăsește în salariile personalului medical tocmai pentru că se desfășoară activitate didactică în unitatea sanitară. Managerul îl ține numit pe funcție de doi ani și jumătate, deși ar fi trebuit să organizeze concurs pe post, pentru a fi ocupat de un medic care este și cadru didactic. Aceeași practică de a evita ocuparea funcțiilor de șefi de secție de către cadre didactice este și în alte secții, iar medicii cu experiență sunt alungați din spital chiar înainte de a împlini vârsta de pensionare. În ce îl privește pe dr. Mihnea Avram, surse din cadrul spitalului susțin că nu întotdeauna acesta participă la operațiile în care apare în fișe. Evident că în fișa chirurgicală este acoperit, pentru că este trecut în echipa operatorie, dar este posibil, pentru cine vrea să verifice, să se descopere realitatea din raportul anestezistului, care face o raportare separată.

Ultimele stiri

  • Nicușor Dan, tun pe spatele românilor: a cerut și i s-au virat 135.000 de euro! Președintele a făcut cerere pentru alte 12,2 milioane de euro!
  • Vize SUA – rușinea globală ambalată în „siguranță națională”
  • Un feribot s-a scufundat în largul insulei Bali: patru morți și zeci de persoane dispărute – VIDEO
  • Bolojan se vede azi cu sindicaliștii. Discuții esențiale la Palatul Victoria
  • UPDATE. Primele rezultate la Evaluarea Națională 2025, afișate joi/Elevii nemulțumiți de note pot depune contestații
  • Caricatura Zilei
  • Din toamnă încep operațiunile de extindere a Parcului Tudor Arghezi
  • Horoscop 3 iulie 2025 – Sentimentele tale sunt profunde
  • Alege ce citești
  • Trump distruge Serviciile secrete americane
  • Exit mobile version