AcasăSOCIALDeclarații șocante în cazul tinerilor infectați din Bârlad! Șeful PSD Vaslui: „Terminați...

Declarații șocante în cazul tinerilor infectați din Bârlad! Șeful PSD Vaslui: „Terminați cu masca! N-a dovedit nimeni că e un panaceu. Altfel, bolnavii și-ar pune masca și s-ar vindeca”

În județul Vaslui cazurile de Covid-19 au crescut alarmant în urma unor evenimente din județ, la care se adaugă, de asemenea, incidentul din Costinești.

A fost cerută deschiderea unei anchete în cazul tinerilor luați de ISU de la pensiunea din Costinești și transportați la Bârlad, după ce aceștia au fost confirmați cu SARS-COV2.

30 de tineri din Bârlad au participat alături de alte zeci de persoane la o petrecere de majorat, după care o fată a început să se simtă rău. Tatăl acesteia, angajat al Ambulanței Vaslui, a dus-o să-și facă testul pentru COVID-19. Fata nu a mai așteptat rezultatul și a plecat la Costinești cu prietenii ei. În patru zile, în care s-au plimbat, au fost la plajă și la terase, cei mai mulți dintre tineri s-au infectat cu noul coronavirus.

Subiectul a fost discutat în direct: „Dacă acești copii ar fi respectat măsurile, credeți că s-ar fi îmbolnăvit?”

În urma unei discuții televizate, jurnalistul Digi24, Cosmin Prelipceanu a stat de vorbă cu Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui. Iată dialogul dintre cei doi.

„Cosmin Prelipceanu: În continuare nu purtați mască?

Dumitru Buzatu: Nu îmi dau seama ce legătură vreți să faceți. Sau îmi dau seama cu foarte mare exactitate. Dar ce legătură are purtatul măștii de către mine și cu grupul de copii care s-a infectat evident fără să știe? Pentru că orice grup riscă acest lucru în contextul extinderii infectării cu coronavirus. Poate puteți să-mi dați un răspuns, să mă lămuriți.

Cosmin Prelipceanu: Puteți să ne spuneți dacă purtați mască?

Dumitru Buzatu: Mă întrebați dacă port mască? Prin somn sau cum?

Cosmin Prelipceanu: În 17 iulie spuneați că nu purtați.

Dumitru Buzatu: Încă o dată. Nu mă luați cu gura înainte. Sunt obișnuit cu întrebările astea manipulative și știu aproape întotdeauna cu exactitate ce vreți să faceți. Dacă mă întrebați dacă port masca într-o adunare publică, dacă mă întrebați dacă port mască când sunt într-un magazin, fac lucrul acesta, pentru că nu vreau să intru în conflict cu ceilalți.

Cosmin Prelipceanu: La ședința Consiliului Județean ați fost filmat fără mască…

Dumitru Buzatu: În ce circumstanțe? Dacă nu înțelegeți nimic, nu e vina mea. Cred că m-ați întrebat dumneavoastră sau colegul, dacă eu cred. Dacă e o chestiune de credință coronavirusul, atunci eu nu cred în coronavirus. Dacă e vorba de determinare științifică a existenței unui virus, cred că există acest virus și că este foarte periculos în anumite condiții. Și de aceea i-am îndemnat pe toți, trecând dincolo de protestul meu, să respecte măsurile.

Cosmin Prelipceanu: Dacă acești copii ar fi respectat măsurile, credeți că s-ar fi îmbolnăvit?

Dumitru Buzatu: Nu știu! Nu pot să vă spun eu. Nici dumneavoastră nu puteți răspunde, pentru că nu puteți ști în câte circumstanțe s-ar fi aflat acești copii sau persoanele care trăiesc astăzi în România. Nu există nicio determinare foarte exactă a modului în care se transmite virusul. Presupun că știți lucrul acesta. Nu există nicio programare a acțiunilor umane care să evite intrarea în context cu acest virus. E pandemie și trebuie să înțelegem cu toții, și revin și spun că nu am îndemnat pe nimeni să nu repecte măsurile preventive. Situația din Vaslui este gravă în măsura în care se infectează un număr mare de oameni și, luând toate măsurile preventive, nimeni nu poate controla felul în care acest virus infectează.

Cosmin Prelipceanu: Medicii ne spun că poate fi controlată răspândirea bolii, purtând mască.

Dumitru Buzatu: Sigur că poate fi controlat. Terminați cu masca! N-a dovedit nimeni că masca este un panaceu și dacă ar fi un panaceu, atunci persoanele infectate care ar lua masca cred că ar scăpa de consecințele infectării cu acest virus. Subliniez că lucrurile sunt atât de grave, încât trebuie luate măsuri complexe, trebuiesc inventariate tratamentele care se aplică, dintre care unele deja s-a demonstrat că produc efecte adverse.”

 

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
303 afisari

4 COMENTARII

  1. Olandezii și austriecii au spus ca nu este dovedit clinic/științific ca purtatul măștii are vreun efect protectiv! ÎN OLANDA ȘI AUSTRIA NU SE POARTĂ MĂȘTI PE STRAZI,MAGAZINE,RESTAURANTE ! Ci NUMAI ÎN TAXI +MIJLOACE DE TRANSPORT ÎN COMUN! În țările nordice Norvegia,Suedia,Finlanda,Danemarca nu se poarta masca!Nu e oblogatoriu! .Cine vrea din proprie ințiativa e liber s-o poarte dar STATUL NU IMPUNE COERCITIV PURTAREA MĂȘTII CA ÎN COLONIA Rumunien! Flașneta gigi24 e un post de propaganda nu de tv! Unde acționarii majoritari sînt olandejii! Să ne zică ei acționarii olandeji de ce ei nu poartă mască da pe noi ne obliga cu propaganda s-o purtăm!?? Aștept răspunsu holandejilor cu bordelurile în centrul orașelor.

  2. Să te urinez pe trahee liviuța căreia-i place puța. Din cale afară. Iar scrii de pe centură la ,,smarfon”.transnistreană e mătaa da tu nu știi că te-a dat la stat la orfelinat de mică. De mică -tz place s-o înghiți cu totu!

  3. Eu chiar sînt român fă boschetaro spre deosebire de tine care ești din Koreea de nord! O scamatorie să-ți arăt! Stai cu spatele la mine! Simți un deget în fund?? DA! Uite mîinile !!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri