AcasăSOCIALDecizie ULUITOARE luată de ministrul Agriculturii, în contextul războiului. Vor rămâne românii...

Decizie ULUITOARE luată de ministrul Agriculturii, în contextul războiului. Vor rămâne românii fără provizii?

grau export

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a precizat că nu există motive pentru care România ar interzice exporturile de cereale așa cum au făcut Ungaria, Bulgaria și Serbia. Momentan nu există niciun risc ca populația să rămână fără cantități suficiente.

Momentan nu există niciun risc ca populația să rămână fără cantități suficiente, dar că se fac analize pe măsură ce lucrurile evoluează.

Nu abandonăm obiceiul exportului

Este vorba de Ungaria, Bulgaria şi Serbia (ţări care au intezis sau se gândesc să limiteze exporturile – n.red.) şi trebuie să precizăm, încă de la început, că România nu este niciuna dintre aceste ţări.

Noi, în mod tradiţional suntem o ţară care exportă, pentru că producem mai mult decât cât consumam în intern şi lucrul trebuie să fie foarte bine înţeles de toată lumea. Din evaluările pe care le-am făcut până acum la Ministerul Agriculturii nu există niciun risc să nu putem hrăni populaţia”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Record la exportul de grâu

Pe măsură ce lucrurile evoluează sau involueaza vom lua măsuri pentru a asigura hrana populaţiei”, a declarat Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

România produce în anii agricoli buni în jur de 11 milioane de tone de grâu, din care consumă intern aproximativ 4,3 milioane de tone. Ţara noastră a exportat, în ultimul an comercial, peste 3,9 milioane de tone de grâu comun, adică aproximativ o treime (28,4%) din cantitatea totală exportată de Europa, de peste 14 milioane de tone.

author avatar
Andrei Ștefan
1.176 afisari

2 COMENTARII

  1. Bai Ciukalaule, vinde tot graul, nimic sa nu ramana in hambare, sa vedem daca ai ceva sange in instalatie, si apoi vin si rusnacii sa te intrebe de sanatate, si tot asa, bai criminalule de pork umfalt nazist, o sa ajungi exact ca fanfaronul ala de mussolini, cu capul in jo pe stalp !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger