AcasăSOCIALDecizie uluitoare în Constanța: se închid cafenelele și restaurantele în regim de...

Decizie uluitoare în Constanța: se închid cafenelele și restaurantele în regim de urgență! Ce s-a întâmplat

Situația epidemiologică dintr-o localitate din țară nu se arată cea mai pozitivă, fapt pentru care s-au luat măsuri de siguranță în conformitate cu cele din starea de urgență: s-au închis cafenelele și sălile de jocuri de noroc!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a decis închiderea activității restaurantelor, cafenelelor și sălilor de jocuri de noroc și interzicerea activităților culturale în localitatea Cuza Vodă, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de Covid-19.

DSP-ul anunță o rată de infecții șocantă

Comitetul a votat în unanimitate procedura de închidere a activității operatorilor economici licențiați în domeniul HoReCA, închiderea activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, precum și interzicerea activităților culturale.

„În urma unei analize efectuate de DSP Constanța, care a relevat faptul că rata incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 în localitatea Cuza Vodă a atins indicele de 3.49, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. În urma ședinței, au fost votate în unanimitate (35 voturi pentru, 0 împotrivă, 0 abțineri) următoarele puncte propuse de specialiștii în sănătate publică închiderea activității operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, închiderea activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc și interzicerea activităților culturale”, anunță Prefectura județului Constanța.

Potrivit sursei citate, măsurile vor rămâne în vigoare până la constatarea unei rate a incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 sub pragul de 1.5.

În țară, activitatea restaurantelor la interior s-a reluat de marți, 1 septembrie, în urma hotărârii de guvernului în acest sens, dar abia după-amiază s-a anunțat că miniștii economiei și sănătății au semnat ordinul prin care au stabilit normele care trebuie urmate de către operatori și clienți. Această decizie s-a luat și pentru instituţiile de cultură. În cazul teatrelor și cinematografelor, data probabilă pentru redeschidere este 15 septembrie.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
456 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger