AcasăSOCIALDecizie crucială pentru proprietarii de case. Ce se întâmplă cu impozitul pe...

Decizie crucială pentru proprietarii de case. Ce se întâmplă cu impozitul pe locuinţe în 2025

România, țara proprietarilor de locuințe

Guvernul a luat o decizie crucială pentru proprietarii de case. Ce se întâmplă cu impozitul pe locuinţe în 2025.

Premierul a punctat că va exista şi un calendar de creştere graduală a accizelor la bere, pentru o mai bună predictibilitate.

Impozitul pe case rămâne la fel

Marcel Ciolacu a anunţat miercuri, în şedinţa de Guvern, că anul viitor românii vor plăti aceleaşi impozite pe proprietate, decizia fiind de amânare până la 1 ianuarie 2026 a aplicării noului mod de calcul.

”Am amânat până la 1 ianuarie 2026 aplicarea noului mod de calcul a valorii impozabile pentru clădiri, pe baza valorii din studiile de piaţă.

Până atunci, Ministerul Finanţelor trebuie să îşi construiască o structură specializată, iar Agenţia de Cadastru are obligaţia de a furniza date către această structură”, a precizat Ciolacu.

Alte veşti bune vin în privinţa accizei la bere. Până acum, nivelul accizelor la bere se actualiza la 1 ianuarie cu inflaţia pe ultimele 12 luni, calculată în septembrie anul anterior.

Propunem un alt model de calcul, de fapt unul cerut de industrie: un calendar de creştere graduală a accizelor la bere pentru o mai bună predictibilitate”, a mai anunţat Ciolacu.

Statul român trăiește din birurile pe salarii

Blocul Național Sindical a atras atenția Guvernului că statul a colectat anul trecut din contribuțiile salariaților aproape dublu decât a încasat din TVA și de 6 ori mai mult decât din impozitul pe profit, solicitând reducerea urgentă a impozitării muncii.

Potrivit BNS, nivelul contribuțiilor sociale din România transformă fiscalitatea muncii într-una excesivă, înregistrându-se un procent de 37,5%, față de media statelor OECD sau aspirante OECD de 24,3%.

BNS a făcut un apel către Guvern să reducă urgent impozitarea muncii. Un studiu realizat de Departamentul Cercetare din cadrul BNS a arătat că nivelul contribuțiilor sociale din România transformă fiscalitatea muncii într-una excesivă. Ponderea lor față de veniturile din taxe este mult mai mare decât în statele Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OECD).

author avatar
Andrei Ștefan
1.463 afisari

3 COMENTARII

  1. De cand si a bagat astia de la ue ca sunt prea multi ptoprietari tot le baga batul prin gard la politrucii nostrii sa i execute si pe astia dupa economia dusa la ruina.

  2. In democratiile ,,consolidate,, milioane de oameni triesc prin parcuri sau pe sub poduri!!!! Cam asta este diabolicul plan primit din exterior.Daca nu ne trezim la realitate asta ne asteapta.Mecanismul de implementare este simplu:cresterea continua a cheltuielilor cu utilitatile,obligativitatea izolarii locuintelor, biruri crescute etc.pana cand omul nu mai poate face cheltuielilor si atunci s-a dus locuinta!!!!! Nu este o conspiratie ci este o realitate in plina desfasurare!!!
    Totul va fi usor de realizat prin implementarea perversei platforme digitale e-proprietatea, dintr-un simplu click de computer iti poate fi luata casa!!!!!!

    • Dar un razboi civil n-ar fi bun la om ?
      Sa nu mai fie sigur niciun criminal nazist ca, de cind s-a sculat pina la culcare, va ramine in viata !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger