AcasăSOCIALDecizie crucială! Masca de protecție, obligatorie în Centrul Vechi al Capitalei?

Decizie crucială! Masca de protecție, obligatorie în Centrul Vechi al Capitalei?

centrul vechi

Masca de protecție ar putea să devină obligatorie în spațiul deschis din Centrul Vechi al Capitalei. Decizia urmează să fie luată luni în cadrul Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat, potrivit digi24.ro, că masca de protecție va deveni obligatorie în spațiul deschis din Centrul Vechi al Capitalei. Fiecare cetățean care va intra în Centrul Vechi va fi nevoit să poarte masca de protecție. Această restricție nu va fi instituită în anumite intervale orare, ci va fi una continuă.

Restricția „va viza o perioadă de 30 de zile, intervalul orar este non stop, orice persoană care intră în Centrul Vechi trebuie să aibă mască. Discutăm doar de zonele pietonale. În spațiul unde se servește masa, sunt reglementări în acest moment”, a explicat Bădulescu.

Masca de protecție, obligatorie în trei județe din România

Autoritățile au impus obligativitatea purtării măștii de protecție și în aer liber în județele Argeș și Dâmbovița. Alte județe vor impune, la rândul lor, purtarea măștii în aer liber. Masca va fi obligatorie, începând de joi, în toate spațiile publice deschise din județul Dâmbovița. Prefectul Aurelian Popa a declarat că Dâmbovița este un județ roșu, cu un număr foarte mare de infectări.

Purtarea măştii de protecţie va deveni obligatorie şi în spaţiile deschise aglomerate din tot judeţul Vâlcea, respectiv în târguri de zi, târguri săptămânale, pieţe agro-alimentare, ştranduri, piscine, gări, autogări, staţii de transport în comun, transmite Prefectura județului.

Și Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a decis, miercuri, ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie de la din 1 august, în spații publice: în pieţe şi târguri, la orice evenimente care pot crea aglomerări de persoane, precum şi pe arterele pietonale intens circulate ale localităţilor din judeţ.

author avatar
Andreea Vlad
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger