AcasăSOCIALDecalogul UE pentru egalitate este o RUŞINE şi o OFENSĂ la adresa...

Decalogul UE pentru egalitate este o RUŞINE şi o OFENSĂ la adresa credincioşilor. Se cere eliminarea Crăciunului!

UE decalogDecalogul UE pentru egalitate este o RUŞINE şi o OFENSĂ la adresa credincioşilor. Se cere eliminarea Crăciunului!

Orice persoană din UE are dreptul de a fi tratată în mod egal”, fără referire la „sex, etnie, rasă, religie, dizabilităţi şi orientare sexuală”, se arată în noile linii directoare transmise de Bruxelles oficialilor Comisiei Europene.

Astfel – scrie Bruxelles-ul în noile sale linii directoare – apelativele „Miss, Mrs” (domnişoară sau doamnă) trebuie să dispară, fiind înlocuite cu un mult mai generic „Ms”.

UE vrea să elimine Crăciunul

Conform acestui Decalog, n-ar mai trebuie să existe referiri oficiale nici la Sărbătorile de Crăciun.

Acestea vor fi citate într-un mod generic: spunând, de exemplu „sărbătorile sunt stresante” şi nu „Crăciunul este stresant”, precizează documentul pentru o „comunicare corectă” furnizat de Comisie şi intitulat „Union of Equality” – Uniunea Egalităţii.

Ce mai „taie” acest Decalog:

  • În faţa unei audienţe nu ne adresăm folosind apelativele „domni” sau „doamne” ci mult mai genericul „stimați colegi”;
  • Atunci când se vorbeşte de transsexuali, aceştia trebuie identificați în baza indicației lor;
  • Atunci când se va vorbi despre persoane cu dizabilități, nu se va mai face referire prioritară la persoană (de exemplu, în loc de „Mario Rossi este o persoană cu dizabilități”, vom spune „Mario Rossi are o dizabilitate”).

Ce este Decalogul UE?

„Decalogul“ de 32 de pagini, văzut de „MaltaToday“ este destinat oficialilor Comisiei şi propune un limbaj care încearcă să îmbrăţişeze diversitatea care alcătuieşte Uniunea Europeană. De asemenea, îşi propune să elimine stereotipurile din comunicarea oficială pentru a evita discriminarea.

Orientările conţin mai multe capitole în care, conform executivului UE, trebuie avut în vedere tratamentul egal al persoanei. În ghidurile UE există şi referiri pentru o comunicare „corectă” în ceea ce priveşte religiile.

De exemplu, în text este indicat ca, în orice conţinut comunicativ, „să nu se folosească nume proprii tipice unei anumite religii”. Referitor la sărbători, comisia cere „să evităm să considerăm ca fiind de la sine înţeles că toată lumea este creştină”.

author avatar
Andrei Ștefan
1.034 afisari

3 COMENTARII

  1. am observat in randul femeilor ca le este rusine daca le spui femeie , ba chiar considera ofensator , pur si simplu nu mai sint femei , au ramas doar doamne . este inexplicabil acest complex . eu ca bbt sint mandru daca cineva imi spune ca sint bbt . de la acest complex al femeilor provin aberatiile astea de la bruxelles ?

  2. SCUIPATI PE UNIUNEA EUROPEANA! ROEXIT! PESTERA DE TALHARI BELGIA..BRUXELLES- SEDIUL SATANISTILOR! PRAF SI PULBERE SA SE FACA ACEASTA TARA BLESTEMATA!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger