AcasăSOCIALChriașii, proprietarii şi administratorii de bloc, amenințați cu închisoarea. Proiectul de lege,...

Chriașii, proprietarii şi administratorii de bloc, amenințați cu închisoarea. Proiectul de lege, foarte DUR!

PSD vrea să înăsprească legea pentru chriașii, proprietarii şi administratorii de la bloc. Un proiect de lege iniţiat de social-democraţi prevede pedepse cu închisoarea pentru anumiţi români.

Noua lege pregătită de PSD prevede pedepse cu închisoare pentru proprietarii, chiriaşii sau administratorii de imobile în care se consumă droguri.

Dacă se consumă droguri, suferă aproape tot blocul

Aşadar, social-democrații au lansat un proiect care propune sancțiuni cu închisoarea pentru cei care dețin, închiriază sau administrează proprietăți în care se desfășoară consumul de droguri.

„PSD a depus un proiect legislativ în scopul prevenirii şi combaterii ferme a traficului şi consumului de droguri, astfel încât evenimente dramatice, precum accidentul de la 2 Mai, să nu se mai întâmple.

Potrivit propunerii de act normativ, şoferilor depistaţi ca fiind sub influenţa drogurilor sau alcoolului le va fi interzis dreptul de a mai conduce vehicule pentru o perioadă de până la zece ani, iar pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată, indiferent de motive, fiind eliminată suspendarea privării de libertate”, a transmis deputata Elena Stoica.

Se majorează şi alte pedepse

Demersul legislativ al PSD mai prevede majorarea pedepselor pentru mai multe infracțiuni.

„Demersul legislativ al PSD mai prevede majorarea pedepselor referitoare la finanţarea faptelor care sunt în legătură cu traficul şi consumul de substanţe psihoactive, acestea, alături de mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificare, urmând să fie confiscate.

Un alt element de noutate prevăzut de această iniţiativă legislativă este considerarea folosirii minorilor în derularea de operaţiuni cu substanţe psihoactive ca fiind circumstanţă agravantă(…) Consumul de droguri va fi descurajat şi prin sancţionarea cu închisoare a proprietarilor, chiriaşilor sau administratorilor de imobile în care se consumă droguri”, a mai zis social-democrata.

Permis suspendat pe 10 ani

Propunerile vizează suspendarea definitivă a permisului de conducere și aplicarea de pedepse cu închisoarea de până la 10 ani. Mai precis, se intenționează să se priveze șoferii de „dreptul de a conduce pe termen nelimitat”.

De asemenea, proiectele de lege se concentrează asupra cazurilor în care șoferii, aflați sub influența alcoolului sau drogurilor, provoacă decesul unei alte persoane.

Potrivit inițiatorilor, statisticele arată că „România se confruntă cu un număr alarmant de accidente rutiere”.

author avatar
Andrei Ștefan