Rata șomajului în rândul tinerilor cu vârsta între 15 și 29 de ani a scăzut la nivelul UE, de la 13,3% în 2020 la 13% în 2021, potrivit Biroului european de statistică.
Totuși, în aproape jumătate (46,4%) din cele 192 de regiuni analizate de Eurostat, rata șomajului în rândul tinerilor a fost de cel puțin două ori mai mare decât rata generală a șomajului.
Tinerii români, fruntaşi la şomaj
Unul din patru tineri din România nici nu învață, nici nu muncește, potrivit INS și doar o treime dintre elevii care urmează o școală profesională se angajează la agentul economic la care au făcut practică.
Cum se descurcă ei? Din banii părinţilor. Părinţi care sunt plecaţi la muncă în străinătate. Aşadar, potrivit experților în resurse umane, fie pleacă în străinătate pe salarii de 3 ori mai mari, fie intră în rândul șomerilor, fie stau pe banii părinților plecați la muncă în străinătate.
Nici nu sunt şcoliţi
Tinerii care au terminat o „profesională” nu pot fi obligați să se angajeze la firma care i-a școlit, pentru că s-ar încălca libertatea de mișcare în spațiul european. Iar din cei care rămân, unu din patru tineri nici nu învață, nici nu muncește.
Și la capitolul tineri cu studii superioare, România stă cel mai prost din toate țările UE: puțin peste 20% au diplomă de facultate, față de media europeană de 40 de procente.
wagie wagie get in cagie
all day long you sweat and ragie
NEET is comfy
NEET is cool
NEET is free from work and school
wagie trapped and wagie dies
NEET eats tendies, sauce and fries
Tinerii romani fruntasi la somaj fiindca nu se gasesc atitea posturi de sefi citr cer ei !!!
Niste jeguri acefale !
Dar nici locuri de muncă nu sunt pentru că se preferă „echipe ” de muncitori asiatici.