AcasăSOCIALDe ce se forțează legalizarea drogurilor ușoare

De ce se forțează legalizarea drogurilor ușoare

De câteva luni, prin avalanșa de știri despre războiul din Ucraina, criza energetică și variola maimuței se mai strecoară și câte o referire la nu-ș ce țară occidentală care a decis legalizarea drogurilor ușoare. Deși ilegală în mare parte de pe glob, America a luat avans într-un proces extrem de activ de legalizare a marijuanei, oferind un impuls major acestei tinere industrii. Și cum SUA dau tonul, exemplul este urmat orbește și de noua Europă ce pare că și-a uitat valorile sub care s-a dezvoltat în milenara-i existență.

Pentru o mai bună înțelegere a fenomenului aflat în plină expansiune, trebuie spus că, potrivit convențiilor ONU, drogurile, inclusiv marijuana, pot fi utilizate numai în scopuri medicale și științifice.

Când scopurile recreative le bat pe cele medicinale

Cu toate acestea, procesul de liberalizare și legalizare a drogurilor ușoare continuă nestingherit. A început cam acum 10 ani în Uruguay, apoi a fost preluat de Canada, prin 2018, pentru ca de câțiva ani multe state din America să permită producția de marijuana sub pretextul unor presupuse „scopuri recreative”.

La nivel declarativ, multe dintre regiunile SUA respectă interdicția federală impusă drogurilor ușoare, dar cumva un număr tot mai mare de state au început să legalizeze marijuana, astfel încălcând flagrant dreptul internațional și dispozițiile legale naționale.

Moldova și marijuana

Cum spuneam, Europa se implică serios și cât se poate de activ în acest proces, urmând orbește moda „made in USA”.

Șocant este că nu numai Occidentul caută legalizarea drogurilor ușoare, acest fenomen îl întâlnim până și-n Republica Moldova, acolo unde înalți oficiali din aparatul de stat s-au grăbit să vorbească despre proiecte de legi în favoarea consumului de marijuana. Un controversat proiect de lege a propus ca sancțiunile penale să se aplice numai drogurilor sintetice și/sau analogilor acestora.

Dar să lăsăm Moldova… Legalizarea rapidă a marijuanei în Germania a fost promisă de însuși Olaf Scholz, actualul cancelar. S-a întâmplat pe la sfârșitul lui august, când Scholz a fost întrebat de jurnaliști despre momentul când drogurile vor fi legalizate, iar el a subliniat că acordul din cadrul coaliției de guvernare conține toate prevederile relevante. Ministrul Justiției, Marco Buschmann, chiar s-a grăbit să susțină că primul proiect de lege privind legalizarea marijuanei în Germania este posibil să apară până la finalul lui 2022. Altfel, se știe că, în Germania, coaliția „Verzii” și „Partidul Liber Democrat” au convenit în 2021 să legalizeze vânzarea de marijuana, în același timp promițând să evalueze impactul avut asupra societății la patru ani după ce canabisul va deveni legal!

Piața drogurilor ușoare, o afacere de sute de miliarde

Pe fondul adâncirii recente a crizei financiare și economice din Occident, traficanții de droguri ușoare au atras atenția asupra afacerii lor ca fiind o modalitate de a câștiga rapid bani frumoși.

Numeroși analiști au estimat că piața canabisului valorează 100 de miliarde de dolari, iar cea de marijuana, undeva spre 60 de miliarde, cu potențial uriaș de crește în următorii cinci până la 10 ani.

De câțiva ani, multe state occidentale, și nu doar America, au permis comercializarea unor așa-zise produse alimentare și a uleiurilor pe bază de canabidiol, un compus natural găsit în plantele de canabis. Iar datele furnizate de New Frontier Data estimează că piața canabidiolului derivat din canabis va depăși un miliard de dolari la sfârșitul lui 2022!

Legalizarea marijuanei aduce beneficii autorităților prin impunerea de taxe și impozite. De exemplu, se estimează că numai în statul american New York veniturile fiscale obținute într-un an din vânzarea de marijuana depășesc 350 de milioane de dolari!

Având în vedere profiturile considerabile din această industrie, pentru „oamenii de afaceri” din domeniu, mulți dintre ei apropiați autorităților locale și centrale, nu există niciun interes să se gândească la pericolele utilizării drogurilor ușoare. Iar mass-media din Vest pur și simplu nu este interesată de acest subiect (vezi cum s-a ascuns sub preș experiența negativă a Olandei, care a legalizat marijuana în 1976). De exemplu, jurnalul canadian de Psihologie și Psihiatrie a copilului raportează o creștere gravă a problemelor de sănătate mintală în timpul adolescenței. Iar cercetările arată că marijuana este mai înfricoșătoare pentru creier decât alcoolul.

Cu toate acestea, eforturile de legalizare a drogurilor ușoare se întețesc. Să fie oare pentru că autoritățile care fac asta își ating obiectivul de a controla tot mai ușor populațiile?!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.525 afisari

12 COMENTARII

  1. Dacă e legalizat va fi controlat de stat.Tutun,droguri și alcool venituri foarte mari la buget.

    • Cine sa socoteasca veniturile daca toti vor avea ochii rosii ?
      Vor face copii cu probleme grave.Unele.de natura psihica.
      O generatie de degenerati.

  2. De droguri tot Sinagoga Satanei se ocupa ! Aceasta criminala „institutie” are sânge pe mâini….. sute de milioane de morti din cauza drogurilor…..

    Blestemata sa fii în veci Sinagoga Satanei!

    • Sinagoga Satenei se ocupa cu cazinouri, pacanele si pariuri sportive! Acolo sunt dramele romaniei! Mergeti la 4 dimineata intr-un cazinou de mall sau mare bulevard si o sa vedeti cate tone de bani se duc pe ora in Israel, de la toate categoriile sociale: medici, avocati , antreprenori, ingineri, muncitori, profesori, etc. Voi le dati sute si mii de euro ziua, bani munciti din greu in cateva luni sau imprumutati si ei ii pierd noaptea in cateva minute.

  3. Guvernele occidentale sacrifica totul pentru bani in amerlica in 2021 au murit 90 de mii de tineri sub 25 de ani over dose ,in jur de 65 de milioane de persoane se drogheaza in tara drogatilor peste 150 de crime pe zii in 2021 peste 40 de mii de crime in Amerlica tara libertatii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger