AcasăSOCIALDe ce s-au scumpit benzina şi motorina în 2023. Ce preţuri practică,...

De ce s-au scumpit benzina şi motorina în 2023. Ce preţuri practică, la pompă, austriecii de la OMV și Petrom

Anul 2023 a venit cu scumpiri semnificative la benzină şi motorină. Preţurile sunt mai mari cu cu aproximativ 8% decât în decembrie 2022.

Austriecii de la OMV și Petrom, respectiv maghiarii de la Mol înregistrează cele mai mari prețuri la carburanți.

De ce s-au scumpit combustibilii, la pompă?

Pe de o parte, la 1 ianuarie a fost suspendată compensarea de 50 de bani oferită de stat începând cu sfârșitul lunii iunie 2022. Compensarea era de 50 de bani și a intrat în vigoare pe 30 iunie 2022, când motorina se vindea la un preț mediu de peste 9,20 lei pe litru, iar benzina la peste 8,65 de lei pe litru.

Aproape că de la o zi la alta s-au înregistrat creșteri de prețuri la carburanți, în ultima săptămână. Astfel, luni, cea mai scumpă benzină standard se vinde în Capitală cu 6,59 lei/litru, la Mol și la OMV. Petrom vinde cu 6,50 lei. Cea mai ieftină benzină este la Lukoil, 6,43 lei/litru. Cea mai scumpă benzină premium se vinde la Mol, cu 7,24 lei/litru în București.

7,75 lei/L motorina, la Rompetrol

Cea mai scumpă motorină premium o vinde Rompetrol, cu 7,75 lei/litru, urmată de Mol, cu 7,71 lei/litru și OMV, la același preț. Cea mai ieftină motorină standard o vând rușii de la Lukoil, cu 7,59 lei/litru.

Tot rușii de la Lukoil vând și cea mai ieftină motorină, cu 7,95 lei/litru, iar cea mai scumpă se găsește la Rompetrol, 8,25 lei/litru.

author avatar
Andrei Ștefan
486 afisari

7 COMENTARII

  1. GUVERNUL COALITILOR COCLITI SIGURANTEAZA POPORUL
    SE ASTEAPTA O NOUA SUBVENTIE DE 50 DE BANI PENTRU COMBUSTIBIL

  2. Societatea financiară specializată în toate domeniile de împrumut.
    Vă punem la dispoziție oferte adaptate la toate nevoile dumneavoastră de finanțare cu un credit personal și investim în proiectele dumneavoastră majore.
    Aceasta este rezervată companiilor și persoanelor serioase care caută un împrumut pentru a-și finanța proiectele.
    Oferim împrumuturi persoanelor fizice: credite de consum, credite pentru locuințe, achiziții de credite, achiziții de datorii pentru a consolida toate datoriile într-un singur împrumut, împrumuturi școlare pentru studenți, împrumuturi auto.
    Vă însoțim în finanțarea proiectelor dumneavoastră, cum ar fi construcția casei, a birourilor, a afacerii dumneavoastră sau a unui proiect care necesită finanțare externă.
    Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații despre oferta de a fi mulțumit: Email: poulaintherese4@gmail.com

  3. Un articol subtire, care incepe lamurirea titlului cu expresia „Pe de o parte..’. Urmeaza o insiruire de preturi, autorul pierzand din vedere obligatia de a explica motivul pentru care preturile au crescut. Dar, nimic. ‘Pe de alta parte’ a ramas doar o asteptare. Asadar, de ce s-au scumpit benzina si motorina in 2023? Un titlu care e urmat de NIMIC.

  4. S a scumpit ca pot cine ii intreaba pe astia daca de la consiliul concurentei le a zis deja vesnicul sef ca da sentinta la cinci ani!!! Alte statii de unde sa iei asa ca se inteleg la jecmanire!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger