AcasăSOCIALDe ce plătim atât de mult pe un litru de benzină sau...

De ce plătim atât de mult pe un litru de benzină sau motorină, când preţurile petrolului sunt la cele mai reduse niveluri?

Scumpirea motorinei ar fi generat cresteri de preturi in lant in toata economia

Românii, cel puţin, sunt luaţi de fraieri. Din punct de vedere al preţului plătit la pompă, costurile nu se justifică. Cifrele arată că preţurile petrolului au atins luni minimele ultimelor 9 luni.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent, cu livrare în noiembrie, au scăzut cu 1,09 dolari, sau cu 1,3%, până la 85,06 dolari pe baril. Minimul sesiunii a fost de 84,51 dolari, cel mai redus nivel atins din 14 ianuarie.

Dolarul, impact pe petrol

Impactul unui dolar puternic asupra preţului petrolului este cel mai pronunţat din mai bine de un an, arată datele Refinitiv Eikon.

”Este greu pentru oricine să se aştepte că petrolul se va recupera în urma unui dolar atât de scump”, a spus Bob Yawger, directorul pentru contracte futures în energie la Mizuho.

Perturbarea provocată de războiul Rusia-Ucraina a lovit şi piaţa petrolului, sancţiunile Uniunii Europene care interzic ţiţeiul rusesc urmând să intre în vigoare în decembrie, împreună cu un plan al ţărilor G7 de a introduce un plafon al preţului petrolului rusesc.

Cât costă benzină şi motorina?

Petrom a scăzut azi prețul cu 10 bani pe litru, și la benzină și la motorină. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișa la 27 septembrie 2022, în aplicația Petrom, un preț al benzinei standard de 7,08 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 8,41 lei/litrul.

Prețurile reale, după aplicarea subvenţiei, sunt mai mici, adică 6,58 lei pe litru la benzină și 7,91 lei pe litru la motorină.

author avatar
Andrei Ștefan
8.780 afisari

22 COMENTARII

    • De ce am platit 3,5 litrul de GPL in august anul trecut ? Crescuse de la 2,6 lei la 3,5 lei in cateva zile . Si nu era nici criza si nici razboi.

  1. Buna intrebare De ce platim mult pe motorina si benzina?? De prosti si sclavi ce suntem ca tit ce se intampla este o mascarada asa cum a fost si covidu si vaccinarea… fiindaca UE si SUA au distrus tara cu pretesctu ca ne vor binele.. asa cum acum pun motivul pe Putin.. o mascarada jegoasa.. De ce in Romsnia nu mai este nimicccc romanesc?? Din cauza asta platim asa mult.. raspunsul este simplu dar tr numai sa deschidem ochii… suntem un popor de sclavi

  2. Asta a-ti vrut asta a-ti gasit.
    Sa traiti bine.
    In capitalusmulmdemocrat american nu umbla cainii cu covrigi in coafa

  3. Va rog sanu mai aprobati publicarea de comentarii ale unor agramati. Exemplu:
    a-ti vrut, a-ti găsit etc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger