AcasăSOCIALDe ce nu pornesc şoferii STB aerul condiţionat? Nicuşor Dan anunţă primele...

De ce nu pornesc şoferii STB aerul condiţionat? Nicuşor Dan anunţă primele măsuri

Primarul Bucureştiului a spus, luni, că a discutat cu directorul Societăţii de Transport Bucureşti (STB) şi s-a declanşat o anchetă internă privind şoferii care nu ar da drumul la aer condiţionat.

Este posibil ca, din anumite motive, aerul condiţionat să fie în stare de funcţionare şi el să nu fie pornit”, a zis Nicuşor Dan.

Edilul a mers cu tramvaiul 32

Edilul Capitalei a declarat luni că a mers duminică seară cu tramvaiul 32 de la Piaţa Unirii la Chirigiu şi nu era aer condiţionat. El a precizat că a vorbit cu directorul STB şi s-a declanşat o anchetă internă privind cazurile în care şoferii STB nu dau drumul la aer condiţionat.

Nicuşor Dan a mai arătat că sunt două probleme, prima fiind că au mai multe vehicule fără instalaţie de aer condiţionat, iar pe partea de tramvaie a fost un experiment, s-au montat mai multe instalaţii de aer condiţionat şi unul sau două au luat foc.

AC cu bani europeni?

În urmă cu trei săptămâni, viceprimarul Stelian Bujduveanu se declara surprins că mijloacele de transport în comun nu au aer condiționat. La mesajele bucureștenilor, viceprimarul a solicitat un control la STB.

„Cred că soluţia este să accelerăm achiziţia tramvaielor noi. Am avut discuţii cu mai mulţi finanţatori, sunt şi bani europeni, o să iasă ghidurile în toamna asta, sunt relativ optimist.

Pentru că suntem exceptaţi de la plafon, putem să compensăm cu împrumuturi„, a explicat Dan.

author avatar
Andrei Ștefan
1.170 afisari

6 COMENTARII

 1. Dar ce, autobuzele n-au ferestre ?!?!? Nu se pot deschide ferestrele?

  Prin aer conditionnant se introduc bacterii în case, autobuze, trenuri, avioane……
  Asa au bagat bacterii începând cu 2020, iar oamenii au facut pneumonie, pe care criminalii au numit-o covid….,

  • Cum plm sa introducă un aer condiționat bacterii, mai ales cele de casa când ele tot ce fac este sa recircule aerul din camera respectiva și să îl răcească, faptul că nu sunt întreținute, adică igienizate periodic pot dezvolta anumite bacterii, dar asta este valabil și la chiloții de pe tine cada îi porți o vara fara sa ii speli. Dar de la bacteriile dintr-un aer condiționat și până la covid este drum lung…cu tramvaiul 🙂
   Referitor la deschis geamul, când afară sunt 40 de grade nu faci decât să îți fie și mai rău băgând aer cald in interior, sau tu te răcorești cu frontul dat pe cald?

 2. Soferii nu dau drumul la AC deoarece fac „economie” la motorina ca sa o poata ciordi. Pe hartie aerul conditionat care majoreaza consumul cu 20% este pornit nonstop. In realitate cei 20% din consumul autobuzului merg in rezervorul masinii personale a soferului.

 3. Băi anonim Tu încă mai trăiești în ani „90 Pentru știința ta autobuzele au n… sisteme de verificare anti furt (în momentul cînd un capac de la rezervor este deschis îl vede toată conducerea societății Mai mult sunt rezervoare care au sisteme care nu permit scoaterea motorinei din rezervor ,dacă o faci acel autobuz rămîne imobilizat adică nu mai pornește Monitorizare permanentă video La o autobază ….sunt montate peste 77 de camere de supraveghere Așa că ar trebui înainte să vorbești Să te documentezi .

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...