AcasăSOCIALDe ce au scos companiile aeriene de la "naftalină" avioanele Airbus A380...

De ce au scos companiile aeriene de la „naftalină” avioanele Airbus A380 cu două punți

De ce au scos companiile aeriene de la "naftalină" avioanele Airbus A380 cu două punți

Europenii, în general, au un dor nesătul de vacanţă. Cei 2 ani de pandemie le-au deschis apetitlul pentru călătorii în întreaga lume. Aşa se face că biletele de avion înregistrează creșteri de prețuri odată cu startul sezonului de vacanțe.

Călătorii plătesc și cu aproape 40% mai mult pentru un bilet de avion, comparativ cu lunile trecute

Avioanele Airbus A380 cu două punți, scoase din hambare

Tocmai ca să facă faţă cererii mari de locuri pentru zboruri, companiile aeriene au scos de la „naftalină” toată gama de super-jumbo A380, adică aparatele de zbor cu două punţi.

De ce este nevoie iar de uriașii cerului? Când operează la capacitate, A380 este un avion surprinzător de eficient în costuri. Dacă pentru majoritatea companiilor este o provocare să vândă toate cele 540 de locuri, cererea în creștere și sezonul de vară sunt un bun prilej de a le trezi la viață.

Deși există puține aeroporturi care-l pot găzdui, A380 rămâne un favorit al pasagerilor și ar trebui să mai zboare timp de decenii, chiar dacă producția s-a sistat după al 251-lea exemplar.

Războiul a scumpit biletele de avion

Au crescut prețurile la utilități, dar și la combustibili. Vorbim, totuși, de un lanț de creștere al prețurilor. Asistăm la o creștere de prețuri și la o inflație destul de mare în toată lumea”, spun specialiştii.

Tarifele în acest domeniu sunt dinamice, iar pasagerii pot obține oferte bune dacă își rezervă vacanțele din timp.

author avatar
Andrei Ștefan