AcasăSOCIALDe ce au dat buluc românii în Bulgaria, în vacanţă. Ce preţuri...

De ce au dat buluc românii în Bulgaria, în vacanţă. Ce preţuri se găsesc la sud de Dunăre

zapada vacantaDe ce au dat buluc românii în Bulgaria, în vacanţă. Ce preţuri se găsesc la sud de Dunăre

Bucureştenii au profitat de vacanţa elevilor, în această săptămână, şi au plecat în vacanţă, în Bulgaria. Dar de ce acolo, şi nu pe Valea Prahovei? Pentru condiţiile mai bune şi pentru preţurile mai avantajoase.

Foarte mulți români, alături de germani sau englezi, aleg ca destinație de schi Bulgaria în această perioadă.

Ce staţiuni preferă românii

Trei stațiuni din țara vecină sunt cele mai vizitate de ai noștri: Bansko, Borovets și Pamporovo. În Bansko, pârtiile au în total 70 de kilometri, iar în Borovets ajung la 58 de kilometri. În plus, cazarea este mai ieftină decât la noi.

Și ski pass-urile sunt mai ieftine ca în România. În medie, acestea costă 85 de leva, adică puțin peste 40 de euro pe zi, iar preţurile scad dacă sunt cumpărate pentru mai multe zile.

La Sinaia, de exemplu, un ski pass costă 210 lei pe zi, în timpul săptămânii, și 230 în weekend. În Bulgaria se organizează și tabere de ski care ajung la 3.000 de lei.

Cât costă berea în Bulgaria?

Mulți români tind să încline balanța către Bulgaria, atunci când vine vorba despre costuri, însă unii demonstrează contrariul. Un bărbat a fost uimit de prețul, în lei, al unei doze din bere, din țara vecină.

Pentru cine mai crede ca Bulgaria este o destinatie de vacanta ieftina, las aici niste preturi de la o cazare, un supermarket si un restaurant, din Veliko Tîrnovo si Arbanasi, un satuc montan traditional la vreo 4 km de Veliko!

Mentionez ca o leva este 2.51 lei la BNR, iar salariul minim este vreo 350 de euro, iar in Romania este vreo 515€”, a postat turistul român pe Facebook.

author avatar
Andrei Ștefan
730 afisari

3 COMENTARII

  1. Se stie de pe vremea lui Burebista ca bocoresteanul nu poate respira, manca, caca, pisha, decat daca merge neaparat la ski… Rupt in cur dar fudul!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger