AcasăSOCIALDe ce au bubuit toate preţurile imediat cum s-au relaxat restricţiile? Specialiştii...

De ce au bubuit toate preţurile imediat cum s-au relaxat restricţiile? Specialiştii explică fenomenul ciudat pe care-l trăim

val de scumpiriDe ce au bubuit toate preţurile imediat cum s-au relaxat restricţiile? Specialiştii explică fenomenul ciudat pe care-l trăim

Cu toţii am observat o scumpire a preţurilor pe măsură ce restricţiile generate de pandemie s-au mai relaxat. Astfel, s-a ajuns ca aproape tot să coste mai mult decât înainte de lockdown-ul provocat de Covid19.

De ce s-a întâmplat asta atât de repede? Simplu spus, cererea depăşeşte oferta, conform unei analize CNN. Nu se ştie pentru cât timp se va întâmpla acest fenomen, ai ales că pandemia continuă în unele dintre cele mai mari economii ale lumii. Sunt, însă, lipsuri de la microcipuri și pui, la clor și brânză, iar prețurile sunt în creștere.

Ce s-a scumpit?

S-au mărit preţurile la aproape toate bunurile şi serviciile. Oțel, cherestea, plastic și combustibil. Porumb, soia, zahăr și ulei de floarea soarelui. Case, mașini, scutece și hârtie igienică. La orice produs te uiți, prețurile sunt în creștere.

Companiile încearcă cu disperare să își reînnoiască stocurile după recesiunea globală de anul trecut, tensionând lanțurile de aprovizionare. Lipsa containerelor de transport maritim și blocajele din porturi au agravat lucrurile și au crescut costul transportului de produse în întreaga lume.

La asta se adaugă atacurile cibernetice, blocajul din Suez, vremea extremă sau cursa disperată după metale rare necesare tranziției la energia verde.

Florin Cîţu a anunţat că a crescut puterea de cumpărare

Florin Cîţu afirmă, după ce INS a anunţat creşterea câştigului salarial mediu nominal net, că veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie, iar cu un venit mai mare se pot cumpăra, pe bune, mai multe lucruri.

Creşte puternic PUTEREA DE CUMPĂRARE a românilor! Aşa arată o revenire în forţă a unei economii după cea mai mare criza economică din ultima sută de ani. Acest lucru înseamnă că veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie.

Cu un venit mai mare se pot cumpăra, pe bune, mai multe lucruri. Asta înseamnă guvernare liberală, putere de cumpărare mai mare pentru toţi românii.

Am luat cele mai bune măsuri pentru economie şi se vede. Reformă in toate cotloanele statului şi investim. Suntem abia la început”, a postat premierul pe Facebook.

author avatar
Andrei Ștefan
1.468 afisari

8 COMENTARII

  1. ca sa ne arate ca libertatea costa!!!!!!!!!! pur si simplu pt ca nu mai gestioneaza nimeni piata aici fiecare pun preturi cat tine punga !!!!!!!!!toti la jecmaneala ca doar mercatul e mai mult strain!!!!

  2. Care specialisti, ma, boule? Trebuie sa fii specialistul pulii ca sa intelegi niste chestii trestii si chichițe de care te lovesti zi de zi sau ai nevoie de o bruma de creier si ceva logica si bun-simt. Ba, voi nu vedeti decît specialişti, covid si autorități, peste tot? Chiar e posibil să fiți atît de imbecili, atît de limitați intelectual? Media romaneasca a ajuns chiar conducta de scurgere a dejecțiilor oricărui lăbar cu muci Iîn loc de creier? Cît despre Căcîțu si gaşca, restul e tăcere. ” Se sparie gîndul ”, vorba aia. Toți papițoii fac legea în România.

  3. Bai Matule, bai habarnistul lui peste prajit, tu tot timpul vorbesti de-a pwula, ca sa zicem asa !! Foametea numai de acum incepe sa isi arate coltii, au vazut globalistii astia ca nu merge cu Plandemia, ca nu se prea inghesuie destui cobai la vaxinurile lor otravite, au zis, ia sa incercam si alte metode, adica alte Solutii Finale, cum zicea doct si arabul ala palestinian de Arahat !! Fiecare e pe cont propriu, si asta e, idiotii astia de progresisti neo-marxisti chiar sunt pe punctul sa re-creeze lumea asa cum a fost acum cam 2.000 de ani, cand totul era pe caste si triburi, ceea ce e chiar foarte bine, bai Matule, bai tampitule !! 🙂 Dar vezi ca odata cu chestiile astea vine si razboiul cel mare, bai Matule, asa ca atentie pe unde te plimbi, ca nu se stie care vrea sa iti dea un cap in gura la Vama Veche, sau chiar la Limanu, mai ales primarul de acolo te asteapta cu nerabdare !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger