AcasăSOCIALDaniel Băluță: ”Invit oamenii, ca din 15 noiembrie, să utilizeze stația de...

Daniel Băluță: ”Invit oamenii, ca din 15 noiembrie, să utilizeze stația de metrou și parcarea de la Tudor Arghezi”

Puțin peste două săptămâni, magistrala de metrou M2 se prelungește cu încă o stație. Își mută capătul de la ”Berceni” la ”Tudor Arghezi”. În cadrul vizitei tehnice, de marți, efectuate de către oficialitățile locale și de conducerea Metrorex, primarul Daniel Băluță s-a declarat optimist în privința lucrărilor efectuate de către constructor, precum și a ultimilor retușuri aduse în colaborare cu cei de la Totul Verde, atât la noua stație de metrou, cât și la parcarea de tip park&ride, aferentă acesteia.

„Invit oamenii ca, începând cu 15 noiembrie, să utilizeze stația și parcarea, pentru că doar așa, putem reduce indicii de trafic din București. Evident că nu ne oprim aici și ne ocupăm, împreună cu Consiliul Județean Ilfov, de studiul de fezabilitate pentru extinderea rețelei de metrou către Comuna Berceni. Totodată, continuăm să lucrăm la documentația necesară ridicării în SEAP a magistralei M4, proiect în care suntem asociați cu Ministerul Transporturilor, cu Metrorex, cu Primăria Sectorului 5 și cu Consiliul Județean Ilfov. Toate acestea, precum și toate proiectele pe care le-am finalizat, au un element comun esențial: comunicarea și conlucrarea între autorități. Spre exemplu, avem proiecte comune cu Sectorul 3, cu Sectorul 5, pentru că doar împreună putem reuși!”, a declarat Daniel Băluță.

Construită pe o suprafață de 15.000 de metri pătrați, stația de metrou Tudor Arghezi a costat 50 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile. Stației i se adaugă parcarea de tip park&ride, construită tot pe Șoseaua Berceni. Aceasta are o capacitate de circa 350 de locuri, pentru autoturisme, motociclete, inclusiv pentru persoane cu dizabilități.

author avatar
Andrei Coman