AcasăSOCIALDana Budeanu vine cu o rezolvare dură pentru copiii din şcoli: "Telefon...

Dana Budeanu vine cu o rezolvare dură pentru copiii din şcoli: „Telefon interzis, uniformă şi poarta închisă!”

Dana Budeanu vine cu o rezolvare dură pentru copiii din şcoli: "Telefon interzis, uniformă şi poarta închisă!"

Dana Budeanu este de părere că, în urma violenţelor din Serbia, siguranţa din unităţile de învăţământ, inclusiv din România, poate fi instituită doar cu măsuri dure.

Şi a dat exemple concrete: interzicerea telefoanelor mobile sau purtarea uniformei.

Trebuie eliminat şi bullying-ul

Dana Budeanu, mamă la rândul ei, a explicat că sistemul trebuie să încurajeze copiii să-și scoată privirile din ecrane și să înceapă să trăiască în lumea reală.

Toți copii vor să fie incluși. Ai interzis telefoanele mobile, punct! Ce să facă cu telefonul la școală?! Ce-i asta?!

Ai interzis accesul la net nelimitat – eu am acces la platforma școlii, pot intra pe Google, că am nevoie de materiale, intru pe site-urile x, y, z. Nu pe orice, cum se intră acum!

Am pus uniformă, am încuiat poarta la ora 8.30. S-a terminat. S-a terminat cu 80% dintre probleme, după care ne mutăm cu problemele din clasă. De ce să nu pun camere?

Cum adică să pun camere în clasă cu acordul părinților? ‘Aceasta este o școală. Aici este Liceul Caragiale, deci hotărăște liceul. Pentru securitatea copiilor, noi am pus camere pe holuri și în clase. Care e problema? Ne dezbrăcăm în pielea goală în clasă?’.

Nu punem în băi!”, a spus Dana Budeanu la Antena 3.

author avatar
Andrei Ștefan
838 afisari

16 COMENTARII

  1. CHESTIA CU TELEFONUL E OK….SA LE LASE TOATE LA POARTA///DAR UNIFORMA….HAI ZAT….CE VREA CINEVA SA FACA IARASI AFACERI?…

    • Cand or sa tabarasca copii pe tine sa te talhareasca ai sa doresti sa fi fost scoala o puscarie.
      Scoala fara telefon si cu uniforma a mai existat si a functionat foarte bine si copii au iesit cu ceva educatie si orientare in viata cu ca unii comentatori de pe aici.

  2. Foarte dure masuri,intradevar.Cum sa iei copilului caramida numita smartphone ,i-ai luat apa si oxigenul.Cum sa impui uniforma ,cine mai vine la scoala incepand cu clasa a cincea in chiloti cu fisca si cu tatele pe afara din zdrente?Se poate ,mai Dana,sa oprimam in asemenea hal copiii?Cine o sa mai culeaga sparanghelul german si sa stearga la fund babele din Italia?Esti nebuna,fato?

  3. Bravo doamna

    Aceste masuri exista deja in Anglia, Belgia.
    Bani de uniforma n-or avea dar telefoanele in geanta si un cod vestimentar se poate impune. Bullyingul trebuie interzis oricum, aici e chestie de class management. Si daca parintii nu sunt de acord cu asa zisa puscarie, sa-si creasca ei progenitura.

    • Foarte corect si asta este singura solutie. Altfel, educatia si implicit viitorul, se duce de rapa.

  4. Are dreptate. Prea multa libertate strica. Dati jos militaria din pod, daca vreti educatie; daca nu……………..

  5. Ce dracu o tot promovati pe matracuca asta? O idioata care debiteaza numai tampenii cu un aer infatuat, convinsa ca e cea mai valoroasa persoana din spatiul public.

    • Gigica ai aparut si tu ca muratura pe tort.
      Se cunoaste ca ai fost la scoala fara uniforma si cu telefonul in mana si ai iesit la fel cum ai intrat: o muratura.

  6. Mai oameni buni astia care o criticati, educati-va copii nu le mai luati tot ce isi doresc lasati sa isi faca treaba profesorii ce este rau sa aibe uniforme si fara telefoane chiar nu intelegeti ca se vrea destramarea noastra ca natie si copii nostri ii vor doar niste roboti fara gandire fara sa citeasca fara nimic ,de ce nu vreti sa ganditi??????? imi pare rau pentru cei care scriu numai prostii fara sa gandeasca sau nu au cu ce sa gandeasca iar toti va luati dupa acestia .PACAT CA SE VREA DISTRUGEREA NOASTRA CA NATIE!!!

  7. & Probabil că o fi văzut multe, „filme educative” din vremea lu’ Nicolae Ceaușescu și o fi vreo fană, ?

  8. Pai si orarul si uniforma si telefoanele sunt interzise in unele scoli. Pana la urma mergi la scoala nu in parnaie. Tu tre sa fii interesata nu ce iti face fisu la fitu ci ce face fitu la fisu. Asa poți controla in rest nu poti controla raul, nu esti inger.
    In america se poate rezolva prin buton de panica si plexiglass bulletproof. Adica odata actionat butonul ai 30 sec sa intri in clasa, clasa se blochează si e trasa protecția . Tu poti sa tragi toata munitia Sua ca nu mai deschizi usa… Si fito atunci respira.

  9. @ ?????? Scoala din epoca Ceausecu a dat foarte multi oameni bine educati si corect orientati in viata, ceea ce nu se mai intampla azi.

  10. & Sunt și ”iniițiative” împotriva ”propagandei” despre vremurile când Nicolae Ceaușescu era lider, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger