AcasăSOCIALCutremurător! Un copil de 8 ani s-a înecat în apele Someșului

Cutremurător! Un copil de 8 ani s-a înecat în apele Someșului

Cutremurător! Un copil de 8 ani s-a înecat în apele Someșului (sursa foto: ISU Sălaj/Facebook)

Familia unui copil în vârstă de 8 ani trece prin momente cumplite. Cel mic s-a înecat în râul Someș. În ciuda eforturilor echipajelor medicale ajunse la fața locului, nu a fost chip să fie salvat. Se pare că tragedia s-a produs după ce mai mulți copii ar fi mers la scăldat.

Alerta s-a dat miercuri seară, când un apel la 112 anunța că un copil de aproximativ 8 ani a dispărut în râul Someș, în localitatea Fodora, din câte a anunțat ISU Sălaj.

„Conform informațiilor primite se pare că minorul ar fi intrat în apă cu mai mulți copii și acesta nu a mai fost văzut să iasă la mal pe uscat”, potrivit sursei citate.

Căutat cu o barcă

În urma apelului, salvatorii s-au mobilizat urgent și au pornit către locul de unde a venit sesizarea, fiind începute căutările, cu o barcă pneumatică. „La fața locului s-a deplasat imediat Garda Ileanda care a început căutările cu ajutorul bărcii pneumatice, au fost solicitate în sprijin, un echipaj de scafandri de la ISU Bistrița Năsăud și două echipaje din cadrul Secției Jibou”, din câte au mai precizat reprezentanții ISU Sălaj.

După ce a fost găsit, copilul a fost scos din apă. Iar echipajele medicale sosite la fața locului au început manevrele de resuscitare, în speranța că îl vor putea salva. Din păcate, însă, în ciuda eforturilor, copilul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decedat.

Sfaturi de la pompieri, pentru prevenirea tragediilor la scăldat

Vară fiind, nu sunt puțini cei care caută să scape de căldura toridă făcând o baie în râuri sau lacuri. Doar că, din păcate, nu iau în calcul faptul că se pot expune unor riscuri. În contextul acestui caz dramatic, pentru evitarea producerii unor astfel de tragedii, pompierii sălăjeni le recomandă oamenilor să respecte câteva reguli preventive.

Iată-le:

„• frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;

• evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;

• nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;

• nu intraţi în apa rece înfierbântaţi;
• nu vă aventuraţi în apă seara târziu sau pe timp de noapte;
• nu vă aventurați în apă când sunteți în stare de ebrietate;
• să nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă.