AcasăSOCIALCutremur în zona Vrancea, la primele ore ale zilei de 11 august

Cutremur în zona Vrancea, la primele ore ale zilei de 11 august

A fost cutremur în România, marți dimineață! Detalii despre seismul din zona Vrancea

Pământul s-a cutremurat din nou în România. Seismul a fost unul slab, ce a avut loc la primele ore ale zilei de marți.

Mai exact, la ora 02 și 15 minute, în zona seismică Vrancea – județul Buzău. Din datele făcute publice de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul din 11 august 2020 a avut 2,6 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 116 kilometri, la 62 de kilometri de orașul Ploiești, la 70 de kilometri de Brașov și la 113 kilometri de Capitală.

Mișcarea telurică din 11 august s-a produs la doar o zi după ce în județul Vrancea se înregistrase un cutremur de 3, 4 grade, seism ce a avut loc la adâncimea de 82 de kilometri.

Printre cele mai semnificative cutremure ce au avut loc în țară în ultima vreme se numără cel din seara zilei de 25 iunie, din Banat – județul Mehedinți. Mișcarea telurică – încadrată în categoria medie – a avut 4,6 grade pe Richter și a fost una de suprafață, înregistrându-se la doar 16 kilometri adâncime.

Cel mai puternic seism care s-a produs în țară în acest an a avut loc în 31 ianuarie, în județul Vrancea, la adâncimea de 121 de kilometri. A avut magnitudine 5.2 și a fost simțit și în Capitală.

201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger