AcasăSOCIALCUTREMUR duminică dimineaţă, în România, într-o zonă neobişnuită

CUTREMUR duminică dimineaţă, în România, într-o zonă neobişnuită

cutremurCUTREMUR duminică dimineaţă, în România, într-o zonă neobişnuită

Un seism cu magnitudinea de 2,3 grade pe scara Richter a avut loc duminică dimineaţă, în România. Seismul s-a produs în judeţul Neamţ, la ora 05.30, la o adâncime de 8 kilometri.

Precedentul cutremur dn ţara noastră avusese loc joi, în judeţul Vaslui. A avut magnitudinea de 2,1 grade pe scara Richter, la o adâncime de 2 milometri, conform Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

La finele lunii trecute, mai exact pe 30 octombrie, la ora 00:39, în Moldova- Vaslui a avut loc un seism de 4,2 grade. A fost vorba despre un cutremur de suprafață, produs la doar 8 kilometri adâncime.

Cum supravieţuieşti unui seism?

În cazul unui seism de o magnitudine importantă, trebuie să respectaţi câteva reguli, pentru a evita orice situaţie neplăcută. Protejați-vă sub o grindă solidă, birou, masă, iar copiii sub băncile din clasă sau mese. Sprijiniți-vă cu mâinile de podea sau țineți-vă cu mâinile de piciorul unei mese sau de tocul ușii pentru a vă asigura stabilitatea.

Vă mai puteți proteja stând la podea lângă un perete solid, ghemuit pe genunchi și coate, cu fața în jos: cu palmele împreunate vă veți proteja capul (ceafa), iar cu antebrațele pe lateral, fața. Nu fugiți pe ușă, nu săriți pe fereastră, nu alergați pe scări, nu utilizați liftul, dar – dacă puteți – deschideți ușa spre exterior, spre a preveni blocarea ei, în vederea eventualei evacuări după terminarea seismului. Evitați aglomerația.

author avatar
Andrei Ștefan
352 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger