AcasăSOCIALCumplit! Fiica unui pacient care a murit la spitalul din Piatra Neamț...

Cumplit! Fiica unui pacient care a murit la spitalul din Piatra Neamț își strigă durerea: ”Aşa de mult i-am deranjat că…” – VIDEO

Cumplit! Fiica unui pacient care a murit la spitalul din Piatra Neamț își strigă durerea: ”Aşa de mult i-am deranjat că...” - VIDEO (sursa foto: Exploziv TV Neamt/Facebook)

Momente cumplite pentru rudele pacienților decedați la Spitalul Județean din Piatra Neamț. 

O femeie al cărei tată a pierit la această unitate medicală a venit, duminică, la spital. Spune că a aflat că părintele său a murit sâmbătă, în jur de ora 23. Și acuză că, deși a încercat să afle timp de mai multe zile informații despre starea tatălui său, pacient pe secția de Terapie Intensivă – Reanimare, s-ar fi lovit de o situație cumplită pentru un aparținător care nu poate lua legătura direct cu o rudă aflată la ATI.

Sistemul e mort! (…) Sun să aflu că tata e la reanimare şi îmi închide (telefonul-n.n). Domne, dar fă-ţi un program să poată să sune aparţinătorul, are nevoie de ceva. Dacă îl laşi, îl laşi că nu te interesează. Sun de 4 zile, n-am mai aflat nimic de el. Sun… îi deranjez… și acum, aşa de mult i-am deranjat că a luat foc”, a declarat femeia, pentru Antena3.

Zece oameni și-au găsit sfârșitul în urma incendiului care a afectat puternic un salon de la ATI, în care se aflau oameni confirmați cu noul coronavirus, spitalul fiind unul suport COVID. Alte persoane au fost rănite, între ele și medicul de gardă, care a intervenit pentru salvarea pacienților și a suferit arsuri. Doctorul a fost transferat în Belgia, cu un avion militar, care a plecat din România duminică dimineață.

Ce s-a anunțat despre victimele care au decedat

Tot duminică dimineață, oficialii Spitalului Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț au transmis, via Facebook, faptul că în urma incendiului care a izbucnit sâmbătă seară în secția ATI, ”zece pacienți care se aflau în stare critică și primeau îngrijiri în secția ATI și-au pierdut viața. Este vorba de șapte bărbați și trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani. Ceilalți șase pacienți, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferați sâmbătă noapte către Spitalul modular din Lețcani”.

Despre acești pacienți duși la Lețcani, în județul Iași, reprezentanții Inspectoratului general pentru Situații de Urgență au precizat, pe aceeași rețea de socializare, următoarele ”cele 6 persoane au fost transportate cu 2 autospeciale de transport victime multiple și 2 unități de terapie intensivă mobilă. Totodata precizăm că împreună cu acestea a fost transportată și o altă persoană confirmată pozitiv, aflată la UPU în așteptarea internării la terapie intensivă. Pe toată perioada deplasării, persoanele au beneficiat de asistență medicală acordată de echipaje ale UPU SMURD Iași”.

author avatar
Cristina Stefan