AcasăSOCIALCumpărături de ultim moment, înainte de Paști? La ce e bine să...

Cumpărături de ultim moment, înainte de Paști? La ce e bine să fiți atenți! Recomandări de la autorități

Cumpărături pe ultima sută de metri înainte de Paști? La ce e bine să fiți atenți! Recomandări de la autorități (sursa foto: bzi.ro)

Cu foarte puține zile rămase până la Paști, pregătirile pentru masa de Sărbători sunt în toi. Gospodinele au început deja să pregătească meniul Paști. Însă nu toată lumea a reușit să meargă la cumpărături. Iar cei care încă nu au ajuns deocamdată să își achiziționeze produse alimentare pentru masa de Paști primesc, de la autorități, câteva recomandări ce se pot dovedi utile.

În Vinerea Mare, de dinaintea Sfintelor Paști, mulți dintre locuitorii Capitalei care nu au apucat încă să își facă acele cumpărături pe care le-au trecut pe listă, pentru masa de Sărbători, au pornit către magazinele și piețele din oraș. În tot acest timp, la nivelul Prefecturii București a avut loc o ședință, la finele căreia reprezentanții instituției au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă transmis în 22 aprilie, o serie de detalii, inclusiv recomandări pentru locuitorii Capitalei.

Având în vedere apropierea Sărbătorilor Pascale și a evenimentelor ce se vor desfășura în această perioadă, dar și premergător acestora, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, siguranța alimentelor și protecția consumatorilor, la nivelul Instituției Prefectului Municipiului București a avut loc ședința colegiului prefectural, cu reprezentanții instituțiilor cu rol în gestionarea evenimentelor de acest tip, în vederea coordonării, în sistem integrat, a tuturor activităților necesar a fi luate pentru siguranța cetățenilor.

În acest context, pentru prevenirea apariției toxiinfecțiilor alimentare, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București a efectuat 361 acțiuni de control având drept scop verificarea modului în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare din piețele agroalimentare, unitățile de tranșare a cărnii, unitățile de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală și non-animală, în unitățile de vânzare cu amănuntul”, s-a transmis în comunicat.

Pe de altă parte, s-a aflat că în zilele Sfintelor Sărbători ale Paștelui peste 900 de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, alături de jandarmi, vor acționa, zilnic, în toate zonele publice aglomerate, pe linia asigurării ordinii și siguranței publice.

Sfaturi pentru cei care fac cumpărături de ultim moment, înainte de Paști

Cum nimeni nu își dorește ca, mai ales în perioada de dinaintea Sărbătorilor, să aibă parte de surprize neplăcute, e bine să aveți în vedere câteva recomandări venite de la Prefectura Capitalei, în cazul în care mergeți la cumpărături în această perioadă:

Iată câteva dintre ele:

„- Achiziționați produse alimentare din locuri amenajate corespunzător și aflate sub control sanitar veterinar!

– Citiți cu atenție eticheta produsului!

– Păstrați bonul fiscal/factura fiscală pentru o eventuala reclamație!

– Parcați autoturismele personale astfel încât să nu blocați căile de acces atât pentru cetățeni, cât și pentru autospecialele de intervenție, în caz de nevoie!

– Aveți grijă de bunurile pe care le aveți asupra dumneavoastră!

– Atunci când vă însoțesc copiii, nu îi lăsați nesupravegheați!”.