AcasăSOCIALCum vrea USR-PLUS să ne schimbe buletinele. Ar putea fi eliminat un...

Cum vrea USR-PLUS să ne schimbe buletinele. Ar putea fi eliminat un element important de identificare!

Dan-BarnaCum vrea USR-PLUS să ne schimbe buletinele. Ar putea fi eliminat un element important de identificare!

USR-iştii ne vor cu cărţi de identitate noi. Dan Barna a spus că USR PLUS va propune în coaliția de guvernare eliminarea adresei de domiciliu de pe cartea de identitate.

El a denumit actualul sistem drept ”o legătura artificială în care identitatea e condiționată de domiciliul de pe Cartea de identitate”.

De ce vor aceste modificări?

Aşa cum aţi fi putut anticipa, mizele sunt electorale. ”Ar permite o participare la vot mult mai flexibilă și firească”, a spus Barna. Ulterior, întrebat de ziariști despre efectele unei asemena modificări asupra procesului electoral, Barna a spus:

Că poate să aibă și un efect electoral – urmează să vedem în reglementare. Primăria are domiciliul cetățenilor, asta nu dispare”.

În România, vor putea fi solicitate, din a doua parte a anului, cărţi de identitate electronice.

Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern, cartea de identitate se va emite în sistem informatizat, va fi de tip cartelă, tipărită pe o singură faţă, cu dimensiunile (lungimea – 105 mm; lăţimea – 74 mm și grosimea – 0,7 mm).

author avatar
Andrei Ștefan
437 afisari

4 COMENTARII

  1. Cu apa calda s-a rezolvat, cu gunoaiele s-a rezolvat, cu sobolanii s-a rezolvat. Ce a mai ramas? Aaa, da, cred ca buletinele sunt cea mai importanta problema acum.

  2. bun si de exemplu cand ma duc la posta dupa un colet sau o scrisoare sau cand fac un contract de TV , cablu sau telefonie cum dovedesc ca locuiesc la adresa respectiva??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger