AcasăSOCIALCum vor funcționa mijloacele de transport în comun în Capitală, în contextul...

Cum vor funcționa mijloacele de transport în comun în Capitală, în contextul noilor restricții – VIDEO

Cum vor funcționa mijloacele de transport în comun în Capitală, în contextul noilor restricții (foto: Alin Stoica/Facebook)

Schimbările care se aplică din această ultimă zi a săptămânii la nivelul Bucureștilor, respectiv noile restricții dispuse de oficiali (VEZI AICI și AICI), nu vor aduce modificări la nivelul programului de circulație a mijloacelor de transport în comun, anunță prefectul Capitalei.

Totul, pe ideea că și după ora la care deplasările sunt posibile doar în cazuri excepționale, pentru situații de natură medicală, de exemplu, sunt oameni care au nevoie să folosească transportul în comun. ”Orarul de circulație va rămâne același, pentru că este posibil ca o parte dintre cetățeni să fie nevoiți să meargă la muncă sau sa aibă alte deplasări, legate de sănătate, de vaccinare. Sunt permise deplasările în afara locuinței pentru anumite cauze și evident că vor avea nevoie și de transport în comun în perioada respectivă”, a anunțat Alin Stoica, duminică, într-o intervenție la postul B1TV.

Totodată, prefectul Stoica a adus în atenție măsurile ce trebuie respectate la nivelul mijloacelor de transport în comun, cu accent pe evitarea aglomerărilor.

”Pentru evitarea aglomerării mijloacelor de transport comun, operatorii vor trebui să verifice că se respectă circuitul (…) și anume că se intră pe ușă din față și se iese pe ușa din spate. Vor trebui, de asemenea, să verifice gradul de încărcare (…), în așa fel încât să evite aglomerarea și (…) să informeze călătorii cu privire la obligativitatea purtării măștii și la evitarea consumului de alimente în mijloacele de transport în comun. La metrou, la fel. Metrorex are obligația de a informa călătorii și de a-i îndruma în așa fel încât să evite aglomerarea, și totodată să îi informeze că e obligatoriu să poarte masca și să asigure distanțarea fizică”, a mai fost auzit spunând prefectul Capitalei.

E de precizat faptul că, recent, pe fondul adoptării hotărârii care prevede noile restricții, Prefectura Capitalei a transmis că sunt și anumite excepții, una dintre ele fiind deplasarea în vederea vaccinării. Și anume:

”1. Pentru vaccinare, este permisă deplasarea.
2.Victimele violenței familiale se pot deplasa la secțiile de poliție sau la centrele de primire, ca de altfel, orice persoană care este în situația de a fi nevoită să iasă din casă pentru a își proteja viața sau integritatea fizică, a sa sau a persoanelor pe care le are în grijă.
3.Cabinetele medicale, inclusiv stomatologice nu sunt afectate de reducerea programului operatorilor economici.
4. Scoaterea animalelor de companie în fața locuinței este permisă, cât timp persoana nu se deplasează în nicio altă parte și prezintă dovada că locuiește în imobilul în fața căruia se află”.