AcasăSOCIALCum vor fi testaţi, pentru despistarea drogaţilor, elevii din şcolile din Bucureşti....

Cum vor fi testaţi, pentru despistarea drogaţilor, elevii din şcolile din Bucureşti. Prefectul Capitalei explică procedura

politist

Elevii ar putea fi nevoiți la început de an școlar să își facă analize de sânge pentru a stabili dacă au consumat droguri.

Rareș Hopincă susține că le-a cerut celor de la ANA (Agenția Naționale Antidrog) să facă o serie de chestionare pentru a vedea opinia părinților și a elevilor în legătură cu trei subiecte.

Aparate Drug test în şcoli

Elevii din Capitală ar putea fi testați cu aparatele Drug Test la școală, de medici sau de experți antidrog. Aceasta este una dintre propunerile autorităților din București, alături de obligativitatea efectuării unor analize de sânge anuale, înainte de începerea anului școlar.

Aceste variante sunt susţinute de Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă. El a precizat că toți elevii majori și părinții elevilor mai mari de 13 ani vor primi, la finalul lunii septembrie, un chestionar în care își pot exprima părerea legată de aceste trei măsuri de prevenire a consumului de droguri în școli.

Din datele statistice, adevărul foarte dureros este că cei care încep să consume droguri o fac de la vârsta de 13 ani. A scăzut dramatic vârsta de la care copiii încep să se drogheze.

Și în cazul 2 Mai, acel adult de 19 ani avea deja probleme. Statisticile ne arată că de la vârsta de 13 ani copiii testează drogurile, iar această vârstă a fost în continuă scădere în ultimii ani.

Problema mare a fost că nu s-a încercat o măsură fermă în mediul școlar, o dezbatere reală, astfel încât părinții să conștientizeze că această problemă există”, a spus prefectul de Bucureşti la Digi24.

Medicii, nu profesorii, vor testa elevii

Nu profesorii ar trebui să instrumenteze acest Drug Test, ci medicul școlar. În București există, din fericire, medic în toate școlile.

Probabil una sau două școli să aibă criză de personal, dar e o problemă care se rezolvă.

Școlile de la nivelul Capitalei nu primesc autorizație DSP dacă nu au medic școlar, care merge efectiv în școală și are un program acolo”, a mai spus Rareș Hopincă.

author avatar
Andrei Ștefan