AcasăSOCIALCum vor fi testaţi, pentru despistarea drogaţilor, elevii din şcolile din Bucureşti....

Cum vor fi testaţi, pentru despistarea drogaţilor, elevii din şcolile din Bucureşti. Prefectul Capitalei explică procedura

politist

Elevii ar putea fi nevoiți la început de an școlar să își facă analize de sânge pentru a stabili dacă au consumat droguri.

Rareș Hopincă susține că le-a cerut celor de la ANA (Agenția Naționale Antidrog) să facă o serie de chestionare pentru a vedea opinia părinților și a elevilor în legătură cu trei subiecte.

Aparate Drug test în şcoli

Elevii din Capitală ar putea fi testați cu aparatele Drug Test la școală, de medici sau de experți antidrog. Aceasta este una dintre propunerile autorităților din București, alături de obligativitatea efectuării unor analize de sânge anuale, înainte de începerea anului școlar.

Aceste variante sunt susţinute de Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă. El a precizat că toți elevii majori și părinții elevilor mai mari de 13 ani vor primi, la finalul lunii septembrie, un chestionar în care își pot exprima părerea legată de aceste trei măsuri de prevenire a consumului de droguri în școli.

Din datele statistice, adevărul foarte dureros este că cei care încep să consume droguri o fac de la vârsta de 13 ani. A scăzut dramatic vârsta de la care copiii încep să se drogheze.

Și în cazul 2 Mai, acel adult de 19 ani avea deja probleme. Statisticile ne arată că de la vârsta de 13 ani copiii testează drogurile, iar această vârstă a fost în continuă scădere în ultimii ani.

Problema mare a fost că nu s-a încercat o măsură fermă în mediul școlar, o dezbatere reală, astfel încât părinții să conștientizeze că această problemă există”, a spus prefectul de Bucureşti la Digi24.

Medicii, nu profesorii, vor testa elevii

Nu profesorii ar trebui să instrumenteze acest Drug Test, ci medicul școlar. În București există, din fericire, medic în toate școlile.

Probabil una sau două școli să aibă criză de personal, dar e o problemă care se rezolvă.

Școlile de la nivelul Capitalei nu primesc autorizație DSP dacă nu au medic școlar, care merge efectiv în școală și are un program acolo”, a mai spus Rareș Hopincă.

author avatar
Andrei Ștefan
457 afisari

13 COMENTARII

  1. Prefectul si toti salariatii prefecturii Bucuresti sa faca test antidrog zilnic la intrarea in sediul institutiei, la inceperea programului de munca si la sfarsitul acestuia, cu inregistrare audio+video. Dupa un an de zile de testare, mai discutam si despre testarea elevilor. Drogatilor!

    • Care este procentul de testari fals pozitive ale aparatului Drager Drug Test din dotarea politiei romane??? Oare in occident de ce nu se folesesc detectoare de tipul Drager Drug Test pentru a controla soferii pentru consumul de droguri si se folosesc teste rapide cu reactivi??? Ore cum poate un detector de tipul Drager Drug Test care realizeaza determinarea prin masuratori indirecte (masoara niste curenti care se propaga prin proba de saliva recoltata fara a utiliza nici un fel de reactiv chimic) sa determine 7 tipuri de droguri cu acuratete??? De ce se realizeaza linsaj mediatic la persoanele care au iesit pozitive la Drager Drug Test fara ca rezultatele acestui aparat sa fie confirmate de analizele de laborator de atat timp cat determinarile realizate cu Drager Drug Test nu sunt probe in instanta?? In instanta probe sunt doar analizele de laborator… De fapt ce se urmareste prin mediatizarea asazisului consum de droguri descoperit cu ajutorul unui aparat care nu este proba in instanta??? Oare soldatii care lupta zile in sir in transee fara sa doarma ce substante folosec??? la soldati nu exista riscul de halucinatii atunci cand consuma substante interzise in scopul imbunatatirii performantelor cognitive ???

      • Ai zis-o bine pana la soldati.
        Numai „performante cognitive” nu dau drogurile!
        Dau impresia de „performante” doar pentru consumatori, pentru cei din jur ei sunt o varza incoerenta.
        Aparatele drug test ar trebui calibrate ca si cele alcool test.Altfel dau erori.
        Ar trebui intrebat MAI daca sunt calibrate.

  2. Bolnavi la cap , asa au facut si cu „testarea covid” , inutila , costisitoare si aducatoare de traume psihice irecuperabile . „Specialistii pediatri ” , taceti ca pestii ? Ce e logic cu virsta de 13 ani ? Si mai departe , in caz de pozitiv , se ocupa politaiu ?

  3. Bolnavi la cap , asa au facut si cu „testarea covid” , inutila , costisitoare si aducatoare de traume psihice irecuperabile . „Specialistii pediatri ” , taceti ca pestii ? Ce e logic cu virsta de 13 ani ? Si mai departe , in caz de pozitiv , se ocupa politaiu ? La colt de strada ramin aceeasi .

  4. Bolnavi la cap , asa au facut si cu „testarea covid” , inutila , costisitoare si aducatoare de traume psihice irecuperabile . „Specialistii pediatri ” , taceti ca pestii ? Ce e logic cu virsta de 13 ani ? Si mai departe , in caz de pozitiv , se ocupa politaiu ? La colt de strada ramin aceeasi . Vad ca sunt cenzurat.

  5. ,,Nu, droguri în școli, niciun consens! Testarea elevilor în masă miroase a ”business privat” ‘’
    https://www.cotidianul.ro/nu-droguri-in-scoli-niciun-consens-testarea-elevilor-in-masa-miroase-a-business-privat/

    Acesta este o alta inselatorie de a se ajunge la vaccinarea ilegala a copiilor.
    Intre timp satanistii au facut un fel de vaccin care se implementeaza prin test fara sa fie nevoie de injectie.
    Copiii vor fi ,,testati antidrog’’ si in realitate vor fi vaccinati fara injectie, bagand in ei toxina SPIKE care ataca ficatul, inima, plamanii, rinichii, creierul si se localizeaza in ovare si testicole si sterilizeaza copiii, viitori parinti care nu vor putea face copii pentru ca au fost ,,testati antidrog’’ cand erau elevi.
    Pe motiv ca vor fi testati antidrog se vor folosi acele teste – vaccin.
    Copiii vor fi ,,testati antidrog’’ si in realitate vor fi vaccinati fara injectie, bagand in ei toxina SPIKE care ataca ficatul, inima, plamanii, rinichii, creierul si se localizeaza in ovare si testicole si eterilizeaza copiii, viitori parinti care nu vor putea face copii pentru ca au fost ,,testati antidrog’’ cand erau elevi.

    Aceasta metoda perversa ,, testarea antidrog’’ are scopul de a vaccina pervers copiii si nu de a-i proteja de droguri.
    Daca le pasa de copii sa nu se drogheze ar fi interzis etnobotanicile si ar fi fost cu ochii pe traficanti de droguri nu pe copii.

    Parinti, TREZITI- VA !
    Profesorii incompetenti, cu definitivatul luat cu nota cinci, shpagari si pupincuristi, vor sa-si creasca veniturile vaccinand ilegal copiii dumneavoastra !
    Criminalii PERVERSI vor sa va vaccineze copiii fara stirea dumneavoastra !

  6. ,,Elevii care încep școala sunt obligați să-și lase telefoanele mobile acasă! Profesorii le pot confisca.’’
    https://www.bzi.ro/elevii-care-incep-scoala-sunt-obligati-sa-si-lase-telefoanele-mobile-acasa-profesorii-le-pot-confisca-4793365#comment-997396

    Aceasta prevedere ilegala este un preambul la vaccinarea obligatorie eshuata, pentru ca elevii fortati sa se vaccineze la scoala sa nu-si poata suna parintii ?

    Eu stiu ca elevii erau obligati sa-si lase telefoanele pe o masa, etc, langa catedra ca sa nu le butoneze in timpul orelor, si asa se facea de ani buni.

    De ce acum se interzic ?
    Pentru ca elevii sa nu poata comunica cu parintii in cazul cand sunt vaccinatii de Medicii Criminali veniti in scoala pe shest, cu acordul directorilor CRIMINALI ?

    Parinti, TREZITI- VA !
    Profesorii incompetenti, cu definitivatul luat cu nota cinci, shpagari si pupincuristi, vor sa-si creasca veniturile vaccinand ilegal copiii dumneavoastra !
    Criminalii PERVERSI vor sa va vaccineze copiii fara stirea dumneavoastra !
    Nu acceptati aceasta ineptie CRIMINALA ! Vccinul este MOARTE ,,subita’’ !

    • Profesorii incompetenti, cu definitivatul luat cu nota cinci, shpagari si pupincuristi,

      -mai rau:
      PROFESORI COLABORATZIONISTI!

  7. @ Prefectul a zis așa ceva, ? L-au testat și l-au pus prefect politic, tocmai pe prefectul care spune așa ceva, despre școli, de la ”România Educată” , ?

  8. trebuie si teste de virginitate:
    -mai o preventie de boli venerice,
    HPV gen,
    mai frica pazeste bostanaria….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger