AcasăSOCIALCum vor arăta Crăciunul şi Revelionul în IZOLARE. Arafat explică normele ce...

Cum vor arăta Crăciunul şi Revelionul în IZOLARE. Arafat explică normele ce trebuie respectate de Sărbători

Raed ArafatCum vor arăta Crăciunul şi Revelionul în IZOLARE. Arafat explică normele ce trebuie respectate de Sărbători

Sărbătorile de iarnă de anul acesta vor sta sub zodia valului doi al pandemiei generate de noul coronavirus. Raed Arafat a atenţionat că nu trebuie să ne vizităm între noi de Crăciun şi Revelion.

Secretarul de stat în MAI a explicat că autorităţile nu pot interveni, efectiv, în casa omului, dar, aici, trebuie să funcţioneze autoconservarea şi bunul-simţ.

Limitele generale le știm deja: masca cred că va fi și atunci, distanțarea va fi și atunci, limitele la activitățile în spațiile închise vor fi și atunci, cel mai probabil. Dacă vor fi și alte măsuri, asta n-am cum să prezic de pe acum. Important e să sesizăm cu toții că n-avem cum să avem o sărbătoare similară cu cea din 2019„, a afirmat Arafat.

„Nu vor fi Sărbători ca altă dată”

Vom fi în mijlocul pandemiei, în valul doi și vom fi și cu risc că, dacă nu respectăm regulile, să ne trezim cu o creștere în ianuarie-februarie. Încă vom fi în timpul iernii, care este sezonul preferat de acest virus.

Unii au încercat să denatureze declarațiile de la Guvern. Nu putem să intrăm în casele oamenilor și să spunem ce să facă. Asta este răspunderea lor acolo. Dacă tu vrei să sărbătorești cu încă două-trei familii, ți-ai crescut mult riscul de a te infecta, pentru că bănuiesc că nu vei sta în noaptea de Crăciun cu mască.

Asta e imposibil. Așa că, modul în care îți organizezi masa de Crăciun, dacă aduci și bunicii, și alți prieteni și mai multă lume, care stau în alte zone, riscul de transmite este mai mare. Ăsta e un lucru logic„, a mai zis şeful DSU la postul Digi24.

Cum trebuie să procedăm în spaţiul intim?

Fiecare calculează riscul pe care vrea să și-l asume. Noi încercăm să limităm riscul de răspândire în spațiile publice, la locul de muncă, dăm sfaturi pentru spațiile private, dar acolo nu avem cum să mergem să controlăm, nici nu este normal. Acolo depinde de fiecare persoană și de cât de mult conștientizează riscul cu care se confruntă„, a declarat Raed Arafat.

Marţi, au fost raportate 7304 cazuri noi

Până în data de 10 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 314.295 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19, potrivit Grupului de Informare Strategică. 211.408 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.304 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

author avatar
Andrei Ștefan
497 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger