AcasăSOCIALCum va decurge vaccinare anti-COVID în şcoli. Ministerul Educației a luat...

Cum va decurge vaccinare anti-COVID în şcoli. Ministerul Educației a luat decizia pe care trebuie s-o ştie toţi părinţii

scoalaCum va decurge vaccinare anti-COVID în şcoli. Ministerul Educației a luat decizia pe care trebuie s-o ştie toţi părinţii

Ministerul Educaţiei pregăteşte vaccinarea în şcoli, a cadrelor didactice şi a celorlalte persoane ce activează în interiorul unităţilor de învăţământ.

Ministerul Educației vrea să știe până marți la prânz numele persoanelor care se vor ocupa de înscrierea cadrelor didactice pe platforma pentru vaccinare.

Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate.

Fiecare unitate de învățământ preuniversitar va transmite inspectoratului școlar județean/ ISMB, numele persoanei responsabile cu acțiunea de vaccinare, funcția și datele de contact ale acesteia în cursul zilei 18.01.2021, până la orele 16.00, urmând ca inspectoratele școlare județene/ISMB să transmită situația către Ministerul Educației până marți, 19 ianuarie, ora 12.00„, scrie în documentul adresat inspectoratelor școlare.

Cum se va face testarea în şcoli

Secretar de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a dat explicaţii privind procedura de testare în şcoli.

Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor.

Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar Dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

Testele antigen rapid sunt relevante la persoanele care au simptome sugestive pentru COVID sau la contacţi.

La persoanele simptomatice, senzitivitatea scade mult. Testarea se va face doar celor cu simptome sau contacţilor direcţi”, a explicat medicul epidemiolog Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru ProTV.

author avatar
Andrei Ștefan
394 afisari

2 COMENTARII

  1. @ Așa cum ați remarcat medici precum Străinu Cercel sau Anca Buzoianu, nu s-au pus de acord despre modul de transmitere a virusului și despre purtătorii vaccinați și nevaccinați, ai virusului, afirmând că și persoanele vaccinate ar putea transmite virusul celor neinfectați, ?

  2. Autorităţile din Norvegia, în ALERTĂ: Vaccinul anti-COVID, considerat prea periculos pentru bătrâni, după 29 de decese suspecte
    Norvegia a înregistrat un total de 29 de decese la persoanele de peste 75 de ani care au primit prima doză de vaccin anti-Covid, iar oamenii de ştiinţă analizează cu atenţie ce grupuri să vizeze în programele naţionale de imunizare, scrie Bloomberg, potrivit news.ro.

    S-au adăugat în ultima perioadă şase decese la cele deja cunoscute în Norvegia şi astfel a scăzut grupa de vârstă de la 80 la 75 de ani.

    Până vineri, Pfizer/BioNTech era singurul vaccin accesibil în Norvegia. „Toate decesele sunt legate de acest vaccin”, a transmis, sâmbătă, Agenţia Medicamentelor din Norvegia la solicitarea Bloomberg.

    Toţi cei care au murit aveau şi alte probleme medicale grave. „Majoritatea oamenilor au avut efectele adverse anticipate la vaccin, precum greaţă şi vomă, febră, reacţii locale şi înrăutăţirea stării generale”.

    Ceea ce s-a întâmplat acum în Norvegia le-a determinat pe autorităţi să afirme că vaccinurile anti-Covid ar fi prea riscante pentru persoanele în vârstă sau cu boli în fază terminală, aceasta fiind cea mai precaută afirmaţie a unei autorităţi europene în sănătate.

    Institutul norvegian de sănătate publică a apreciat că „pentru cei suferinzi, chiar şi cele mai slabe efecte adverse pot avea consecinţe serioase. Pentru cei cu speranţă de viaţă redusă, vaccinul este irelevant”.

    Pfizer şi BioNTech colaborează cu autorităţile din Norvegia pentru investigarea deceselor, a precizat producătorul american, adăugând că autoritatea de reglementare din această ţară a stabilit că „numărul de astfel de incidente nu este până în prezent alarmant şi se află în parametrii anticipaţi”, a afirmat Pfizer.

    Norvegia recomandă în continuare tinerilor şi celor cu o stare de sănătate bună să se vaccineze. Dar ceea ce s-a întâmplat în această ţară este o avertizare timpurie cu privire la efecte, pe măsură ce ţările monitorizează situaţia imunizării.

    Emer Cooke, noul şef al Agenţiei Europene a Medicamentului, a declarat că urmărirea eficacităţii vaccinurilor anti-Covid, mai ales a celor care se bazează pe noi tehnologii, precum ARN mesager, va constitui cea mai mare provocare din momentul în care vaccinurile se vor răspândi în toată lumea.
    sursastiripesurse

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger