AcasăSOCIALCum va arăta noul buletin electronic cu CIP, pe care românii îl...

Cum va arăta noul buletin electronic cu CIP, pe care românii îl vor primi din luna august

buletin CIPCum va arăta noul buletin electronic cu CIP, pe are românii îl vor primi din luna august

Începând cu luna august, românii îşi vor putea schimba cartea de identitate cu un card electronic. Guvernul a adoptat în ședința de miercuri seară hotărârea care stabilește forma și conținutul noului act de identitate.

Cardul electronic va fi mai mic și va avea inserat un cip, care, spun autoritățile, ne va permite să ne identificăm mai ușor și să semnăm digital documente de la distanță.

Noul buletin electronic încape într-un portofel mai micuț, pentru că va fi cam cât un permis de conducere. Informațiile fiecărui român vor fi trecute pe ambele părți ale actului de identitate. Va fi un document mult mai sigur, spun autoritățile.

Iată cum va arăta buletinul cu CIP:

Pe față vom avea in primul rand însemnele Uniunii Europene, cele 12 steluțe galbene, iar în interiorul acestora va fi însemnul statului emitent. Numele prenumele, CNP-ul, data nașterii, data expirării, seria și numărul și emitentul.

Pe verso vom avea data emiterii și domiciliul. În acest moment discutăm de tipărirea domiciliului pe cartea electronică„, mai spune chestorul Cătălin Giulescu, de la Direcția pentru Evidența Persoanelor, preluat de Digi24.

Cum te ajută buletinul cu CIP:

Teoretic, dacă vei deţine o astfel de carte de identitate, vei elimina drumurile la ghişeu, în următoarele situaţii:

Putem vorbi de servicii de înmatriculare, de eliberarea cazierului judiciar, plata taxelor și a impozitelor de la distanță doar utilizând cartea electronică pentru a te autentifica în sistemele informatice.

Deci, persoana care solicita accesul la un serviciu nu mai trebuie să mearga la ghișeu să facă dovada legitimării, ci prin cartea electronică identitatea îi va fi certificată și i se va permite accesul la servicii de la distanță„, a mai precizat directorul Direcției pentru Evidența Persoanelor.

author avatar
Andrei Ștefan
1.381 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger