AcasăSOCIALCum trebuie să mănânce românii de Paşte 2023 ca să nu ajungă...

Cum trebuie să mănânce românii de Paşte 2023 ca să nu ajungă la Urgenţe. Sfatul medicului

Medicul Tudor Ciuhodaru le recomandă românilor să nu mănânce imediat după slujba de Înviere, de Paştele 2023. Specialiștii în Sănătate au venit cu recomandări pentru români, astfel încât să nu se pună în pericol.

Potrivit unui medic, o persoană ar trebui să consume aproximativ șase sau opt ouă pe săptămână. Dacă organismul este obișnuit cu acest aliment, se pot consuma și până la 12 ouă într-o săptămână în perioada Paștelui. În acest fel, sănătatea este ținută sub control.

Preparatele care cad „greu” la stomac, marele pericol!

Gospodinele trebuie să știe exact cum să prepare masa de Paște și combinațiile de alimente exacte, deoarece o greșeală poate să ducă la afecțiuni grave.

Ei bine, medicul recomandă ca oamenii să elimine prăjelile de orice fel și să se concentreze pe mâncarea sănătoasă, preparată în condiții simple.

Moderaţia ar trebui să fie cheia alimentaţiei şi de sărbătorile pascale. În caz contrar, veţi avea nevoie de serviciul de urgenţă şi ne vom vedea în gardă chiar din prima zi.

Dacă vreţi însă să petreceţi în familie şi nu prin spitale: nu daţi startul la mese copioase chiar de la 12 noaptea sau imediat după slujbă. Aşteptaţi măcar până dimineaţă sau mai bine până la orele prânzului”, recomandă medicul Tudor Ciuhodaru, într-o postare pe Facebook.

Cât costă masa de Paştele 2023

La ferme, un ou se vinde cu 65 de bani. Situația stă, însă, diferit în supermarketuri, unde un ou poate să coste și 1,80
lei. Într-o lună normală, un român mănâncă, în medie, 21 de ouă, dar media crește la 30 de ouă de Paște.

Să ştiţi că au început de pe acum. Se uită, întreabă termenul. Să spunem că aproximativ se dublează. De joi, vineri, sâmbătă încep aglomeraţiile”, a spus o vânzătoare de ouă.

Conform datelor puse la dispoziție de Ministerul Agriculturii, România dispune de aproape 37 de milioane de găini care fac ouă. Asta înseamnă că producția internă de ouă ne ajunge pentru necesarul oamenilor.

author avatar
Andrei Ștefan