AcasăSOCIALCum sunt românii împinşi să lucreze până la 70 de ani. Noua...

Cum sunt românii împinşi să lucreze până la 70 de ani. Noua Lege a Pensiilor schimbă tot!

pensie pensionariCum sunt românii împinşi să lucreze până la 70 de ani. Noua Lege a Pensiilor schimbă tot!

Autorităţile noastre trebuie să găsească soluţii prin care să-i încurajeze pe români să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Este o condiţie impusă de Bruxelles pentru accesarea miliardelor europene din PNRR.

Țara noastră s-a angajat ca în România să existe „o vârstă facultativă de pensionare, iar aceasta să fie vârsta de 70 de ani”.

Lege pentru munca până la adânci bătrâneţi

Aşadar, cu alte cuvinte, parlamentarii ar cam trebui să pregătească deja o lege prin care românii să fie încurajați să iasă la pensie la 70 de ani.

O altă prevedere este creșterea vârstei de pensionare pentru femei. Aceasta ar urma să ajungă la 63 de ani până în 2030, iar acest lucru înseamnă o creștere a vârstei de pensionare pentru femei cu un an și jumătate.

Se recalculează venitul dacă lucrezi după pensie

Ar putea apărea o nouă situaţie în care se va recalcula pensia: cea în care omul lucrează şi după vârsta legală de pensionare. Asta înseamnă majorarea pensiei, în funcție de perioadele lucrate după pensionare.

Orice român poate să solicite recalcularea pensiei pentru fiecare stagiu de cotizare de minimum 12 luni.

Pensionarii pentru limită de vârstă care, după dată înscrierii la pensie, realizează stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, în condițiile legii”, potrivit articolului 107 din Legea pensiilor.

author avatar
Andrei Ștefan
1.438 afisari

19 COMENTARII

 1. Actualul sistem de pensii va cădea în cap in viitorul f apropiat,cine să,l mai susțină trotinetari?globalismului satanic nu îmbrățișează idea de pensii, de asta se tot ridică vârsta de pensionarea

   • Fă borfet ,vrei mumu iarăși,? stai în banca ta acolo la cratiță nu mai face gargară ieftină pe aici

    • numele tău e pu lă!
     folosește-l ,fmm de redus mintal !
     și gargară face mă-ta !
     cu sl0boz.

     • Fă proasto,dacă stăteai în banca ta și postai civilizat ,chiar și mizeriile tale globaliste fără sa înjuri lumea pe aici, acum puteai liniștit sa ti ridici cei câțiva firfirei primiți de vre,un ONG sorosist pentru normade postări, dar dacă te ceri la pl și ,ți place maimutareala,ăstea le ai acum

 2. Da ba pe sleau , pana la moarte sa ramaneti voi cu banii din contributii ca asta este fericirea voastra ,banii ca sa aveti ce fura.