AcasăSOCIALCum "şi-a crescut" un pensionar venitul de la 1.900 lei la 4.400...

Cum „şi-a crescut” un pensionar venitul de la 1.900 lei la 4.400 lei. A dat lovitura după recalculare

postas-pensie

Chiar dacă nu este clar de unde va scoate Guvernul banii pentru cele două majorări ale pensiilor din 2024, unii români se bucură de decizia lui Ciolacu şi compania.

Un exemplu concret ne arată că un român, care s-a pensionat cu doar 1.900 de lei, a aflat că la recalcularea pensiilor din septembrie va primi lunar suma de 4.400 de lei.

Cum s-a ajuns la această pensie?

De la 1 ianuarie 2024, la fel ca și ceilalți pensionari el a primit o indexare de 13,8% ceea ce înseamnă că pensia sa va ajunge la suma de 2.700 de lei net.

La 1 septembrie, după recalculare, pensia sa va cunoaște o creștere semnificativă.

Concret, de la 2.700 de lei, pensia românului va crește la 4.300 de lei brut, cu aproape 2.000 de lei în plus. Cum va exista un impozit de 10% din ce depășește suma de 2.000 de lei, respectivul pensionar va plăti un impozit de 10% din 2.600 de lei, adică 260 de lei.

Suma pe care o va încasa lunar pensionarul din septembrie este pentru cei 49 de ani de ani contributivi timp în care a strâns 44 de puncte.

Formula de calcul

Ceea ce depășește stagiu de 25 de ani se transformă în puncte de stabilitate care sunt:

  • 5 X 0,5 + 5 X 0,75 + 8 = 14.25 La aceast număr adăugăm punctele realizate, adică 44. Total 58 de puncte X 81 = 4.680 lei brut.
  • Pe această sumă se adaugă un impozit de 10% deoarece depășește 2.000 lei și rezultă suma de aproape 4.400 lei net.

Cei mai câştigaţi pensionari

Noua lege a pensiilor încurajează oamenii să rămână cât mai mult timp în câmpul muncii. De aceea, oferă puncte bonus (numite de stabilitate) care cresc tot mai mult cu cât o persoană a muncit mai mult.

Acest aspect se regăsește în formula de calcul prin care se recalculează pensiile.

author avatar
Andrei Ștefan
1.093 afisari

5 COMENTARII

  1. ”,,,,nu este clar de unde va scoate Guvernul banii pentru cele două majorări ale pensiilor din 2024…” cum nu-i clar? din imprumuturi externe! Dar ce-i interesant e ca FMI e de acord cu imprumutul fara sa mai faca presiuni de eficientizare a cheltuielilor [de ex eliminarea pensiilor speciale] Oare de ce?

    • 4212 lei e rezultatul corect,asta in cazul in care salariul mediu net in 2023 va fi mai mare de 4680 lei.Altfel se va impozita cu 15 %, va rezulta 3970 lei

  2. Cum de nu este clar de unde va scoate guvernul banii pt. pensii ? Sunteti batuti in cap ? Ii va scoate de acolo de unde ii plateste Esuatului ” deplasarile”,aveonul de lux cu cina cea de taina de cinci steeeelee. Ii va scoate de acolo de unde zilnic ” scoate ” melearde de Euro,Dolari,pt.ca sa plateasca in avans arnamentul,” blana ursului din padure „,respectiv aveoane,submarene,blindate amfibii care plutesc numai pe uscat,drone care costa cat un aveon de pasageri bucata,tancuri ciurucuri de care se debaraseaza ” jmecherii „,etc. Si totul bineinteles contra unor parandaraturi de 5 %–10% din valoarea comenzilor. Pt. amanunte,cereti lamuriri la Cocotatul esuat,la plagiatorii care fac ” cinste ” Tarii,la cozile de topor trimise sa incheie contractele,sau chiar la samsarii de armament,pt. ca la ei spaga,parandaratul,se numeste ” comision”.

  3. Cum de nu este clar de unde va scoate guvernul banii pt. pensii ? Sunteti batuti in cap ? Ii va scoate de acolo de unde ii plateste Esuatului ” deplasarile”,aveonul de lux cu cina cea de taina de cinci steeeelee. Ii va scoate de acolo de unde zilnic ” scoate ” melearde de Euro,Dolari,pt.ca sa plateasca in avans arnamentul,” blana ursului din padure „,respectiv aveoane,submarene,blindate amfibii care plutesc numai pe uscat,drone care costa cat un aveon de pasageri bucata,tancuri ciurucuri de care se debaraseaza ” jmecherii „,etc. Si totul bineinteles contra unor parandaraturi de 5 %–10% din valoarea comenzilor. Pt. amanunte,cereti lamuriri la Cocotatul esuat,la plagiatorii care fac ” cinste ” Tarii,la cozile de topor trimise sa incheie contractele,sau chiar la samsarii de armament,pt. ca la ei spaga,parandaratul,se numeste ” comision”.

  4. Tot timpul se pune intrebarea de unde bani pentru cei care au muncit si cotizat o viata,dar nu ne intrebam de ce ii platim pe jegurile sistemului care nu au cotizat nimic in viata lor si iau pensii fabuloase pentru aceasta tara !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger