AcasăSOCIALCum se vor lua datele românilor pentru rezervarile de la terase. Ce...

Cum se vor lua datele românilor pentru rezervarile de la terase. Ce se întâmplă cu informațiile clienților

De la 1 iunie, cei care merg la terasă sunt nevoiți să își facă rezervare și să ofere numele și numărul de telefon.

Președintele ANSVSA, Robert Chioveanu, a declarat că nu vor fi cerute tatele tuturor clienților care stau la o masă și nici nu vor li se va cere date din buletin.

„În ordinul comun semnat cu Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei există această cerință, existența unui registru de evidență a rezervărilor clienților. Nu luăm date din buletin. Și înainte exista un registru în care erau trecute rezervările, acum e necesar fiindcă în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire în rândul clienților care au stat la terasă, e foare ușor, când se face ancheta epidemiologică, să fie găsiți cei care erau pe terasă”, a spus Chioveanu, pentru Digi24.

În registru vor fi notate numele, prenumele și numărul de telefon al celui care face rezervarea

„Dacă avem patru clienți, atunci se trece numele celui care face rezervarea și doar atât. Se știe data, ora, și masa pentru care a făcut rezervarea”, a spus el, adăugând că nu vor fi cerute copii după buletin.

Dragoș Petrescu, directorul unui lanț de restaurante din București, spune că registrul de rezervări se practica și înaintea pandemiei.

„Și înainte se făceau rezervări. Și înainte îți dădeai numele și numărul de telefon ca să fii contactat în caz că se întâmplă ceva cu rezervarea ta. Același lucru îl aplicăm și astăzi, nu este nimic diferit”, a spus el.

Petrescu adaugă că se așteaptă la responsabilitate și din partea clienților.

„Nu ne putem substitui unui organ de control, poliție, de exemplu, să putem verifica actele de identitate și să ne asigurăm că au același domiciliu. Noi vom întreba clientul în ce categorie se găsește și dacă acesta declară că a ieșit în oraș cu familia lui, evident că-l lăsăm să-și petreacă masa pe terasă în calitate de membru al familiei și vor stă cu toți împreună. Ne așteptăm în aceste două săptămâni să nu existe abuzuri din acest punct de vedere. Sunt sigur că românii conștientizează că această revenire nu este una ușoară și respectul unuia față de celălalt va fi impus”, a spus Petrescu.

author avatar
Alex Moraru
219 afisari

2 COMENTARII

  1. Asta e o masura cam tampita. Ca sunt terase simple. Rezervarea o faci doar la restaurant care poate pe timpul verii avea si terasa. Deci daca vreau o bere si ma duc la terasa cel mult astept un loc liber si nu imi fac rezervare..

  2. O masura tampita de tip securist-fascist,este si mai noua regula instituita „la cererea oamenilor muncii” dela cooperativa „Ochiul si timpanul”,de a ne publica „Nume,email,website”,ca sa fie depistati si urmariti cei ce-l injura pe hotul de case cu acte false,si pe securistii care-l mai tin inca in brate.Si ce mai urmeaza,infiintarea lagarelor de concentrare pt. „dusmanii poporului”?

Comments are closed.

Zenville