AcasăSOCIALCum se va face triajul la momentul sosirii elevilor la școală, în...

Cum se va face triajul la momentul sosirii elevilor la școală, în Capitală. Imaginile postate de Gabriela Firea  – VIDEO

La nivelul Capitalei se pun la punct pașii pentru ca, de luni dimineață, când ar trebui să înceapă cursurile în școli, unitățile de învățământ să fie pregătite pentru a primi copiii în condiții cât mai sigure, dată fiind situația generată de noul coronavirus.

Primarul general Gabriela Firea, împreună cu edilul Dan Tudorache au fost prezenți, miercuri dimineață, într-o unitate școlară din sectorul 1. Social-democrata a și dezvăluit, prin intermediul unor imagini postate pe pagina sa de Facebook, cum anume se desfășoară pregătirile pentru triajul la momentul sosirii copiilor la școală.

”Pe aici vor veni practic elevii, sunt semne peste tot (…) pe culoar, astfel încât să ajungă uşor la clasă. Iar în momentul în care vor ajunge fiecare în propria clasă, acolo li se va explica încă o dată din partea cadrelor medicale care sunt condiţiile de igienă pe care trebuie să le respecte”, a detaliat primarul Bucureștilor, până să ajungă într-o incintă destinată desfășurării procesului educațional.

S-au făcut pregătiri și în clase

La unitatea școlară au fost prezenți și câțiva copii, cărora le-au fost explicați pașii de urmat la momentul sosirii la școală. ”Copilași, v-ați așezat foarte bine în băncuțe, după ce ne-am dezinfectat mânuțele, da? Aș vrea să vă spun că în anul acesta triajul se va desfăşura altfel decât în anul precedent. De data aceasta va trebui să avem mască, să ne dezinfectăm mâinile, să stăm mai distanţaţi, da?”, a fost auzit spunând un cadru medical prezent în sala de clasă, alături de câțiva micuți și de reprezentanții municipalității.

Totodată, din imagini s-a putut vedea că există clase cu bănci pentru câte un elev, dar şi în care vor sta doi copii în bancă, cu separatoare montate. ”Nu ne dorim cu toții altceva decât ca prima zi de şcoală să fie cu o amintire frumoasă”, a concluzionat Gabriela Firea.

De altfel, primarul Capitalei a transmis și un mesaj scris, pe aceeași rețea de socializare, în care a subliniat următoarele: ”Sănătatea copiilor noștri este pentru mine pe primul plan! Școala începe în 5 zile și cu toții, elevi și părinți deopotrivă, sperăm într-un an școlar reușit, în ciuda restricțiile impuse de nouă realitate în care trăim. Ne-am pregătit și o vom face în continuare pentru ca elevii să vină la școală fără grija îmbolnăvirii, într-un mediu sigur, igienizat în mod constant, care păstrează toate regulile în vigoare”.

160 afisari

2 COMENTARII

  1. Genial.
    Pe diji emisie. Avem de toate masti sapun monitoare table electrice tablete celulare pepsiglas si distantare si marcaje si povesteau directoru scolii cu editorialistul si discutau si cand ies din clasa ca totul o sa fie sigur si cutare si cutarica si dau pe coridor care avea 1,5 m si cutare si cutare si distantare si ajung jupanii la o distanta de 20 cm unu de altu..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger