AcasăSOCIALCum se sifonează banii din RCA în paradisurile fiscale

Cum se sifonează banii din RCA în paradisurile fiscale

ASF, anunț important pentru toți șoferii. Ce se întâmplă cu prețurile polițelor RCA

Pentru reasigurare, companiile multinaționale de asigurări din România plătesc între 50% și 80% din valoarea polițelor încasate de la șoferi. Un procent uriaș, însă acesta este doar un pretext pentru a scoate banii din țară, ne spun reprezentanții Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR). Cea mai bună dovadă este falimentul City, caz în care, cu toți cei 70% plătiți pentru reasigurare în paradisuri fiscale, nu s-a plătit niciun ban păgubiților.

Reasigurarea companiilor de asigurări este necesară pentru acoperirea unor despăgubiri foarte mari sau pentru achitarea daunelor sau contravalorii polițelor în cazul unor falimente. Și totuși, cu un procent de 70% din încasările de la șoferii români dați unor firme de reasigurări cu sedii în paradisuri fiscale, gaura de 1,8 miliarde de euro produsă de falimentul City Insurance a fost plătită tot de români. Cum? Simplu. Pagubele au fost suportate din Fondul de Garantare a Asigurării, constituit din cotizațiile companiilor de asigurări, care companii de asigurări i-au jecmănit pe români dublând și chiar triplând polițele RCA.

”Multinaționalele au atacat Legea RCA la Bruxelles și au câștigat, astfel că nu mai trebuie să dea socoteală nimănui pentru majorarea tarifelor. Dauna combinată, prin care se justifică tarifele, include reasigurările și cheltuielile de administrare, costuri cu daunele și cu victimele accidentelor a ajuns la peste 140% din valoarea poliței. Și nu spune nimeni că 70%-80% este polița de reasigurare”, ne-a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Caritas, sub acoperire

Dacă multinaționalele din asigurări au cheltuieli atât de mari, ce daună să mai dea la păgubit, se întreabă conducerea COTAR, care consideră că în acest domeniu este un adevărat Caritas, pe care nimeni nu îl investighează. ”Adică la 100 de lei, cât plătesc eu pe poliță, ei îmi mai pun 40 de lei din buzunarul lor, că sunt băieți extraordinari. Cât de proști ne cred ăștia?! Să ne spună Ministerul de Finanțe și ANAF-ului câți bani a plătit reasigurătorul lui City Insurance după ce a dat faliment. Nu a plătit nimic, deși City a dat 70% din încasări pe reasigurare. Care este șmecheria cu acești reasigurători, în afară de a muta banii? De ce nu a venit reasigurătorul City să dea banii, ca să nu mai stea românii păgubiți să aștepte până la un an de zile, poate și mai mult, ca să-și ia banii, că de la Astra Carpatica nici acum nu și-au luat toți banii de la Fondul de Garantare a Asigurărilor”, ne-a precizat președintele COTAR, Vasile Ștefănescu.

70% din banii încasați pe polițe, scoși din țară

Deși la jumătatea lui iunie și nici acum nu a fost înființată compania românească de asigurări, care să preia RCA-ul și să rezolve problemele majore din sistem. ”Trebuie eliminați toți acești asigurători care își bat joc de noi și toate structurile astea mafiote. Statul român nu are nevoie de bani? Banii ăștia nu pot rămâne în România? În primul rând această unitate financiar-bancară românească nu se va reasigura cu 70% din încasări în Insulele Cayman”, a mai afirmat Vasile Ștefănescu, președintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în magazinele românești.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.255 afisari

9 COMENTARII

  1. A fost odata o firma de asigurare…si dupa ce politicienii au impins institutiile sa faca asigurari acolo, intr-o noapte s-a lucrat intens. Saci cu bani s-au incarcat in multele Rovere si au plecat pe directia Colentina, undeva la iesirea din Bucuresti. Apoi au inceput sa faca absorbtii si combinatii cu firme…de s-a pierdut urma banilor, conturilor si conducerii. Sforile se trageau de la Viena, Italia si B.N.R. DE ZECI DE ANI ACEEASI MIZERIE LA FIRMELE DE ASIGURARE-REASIGURARE. CUM SA IL IA D.N.A. aceasta institutie pierde-vara pe cumnatul lui Adrian Nastase pentru banii sifonati? Pai, serviciile nu sug si ele tot asa? ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT! BRAVO IOHANNIS! BRAVO ANTICORUPTIA MAIMUTEI KOVESI….SIKTIR PANARAMELOR!

  2. in fiecare zi sint dezvaluite , tunuri si tunuri de milioane si sute din toate domeniile si nimeni nu face nimic , probabil impart banii toti alta explicatie nu vad . sper ca nu o sa vina cei care ii acopera pe hoti sa spuna cu tupeu : din incompetenta domle, fura , chireac mai ales , aparatorul hotilor .

  3. Prin prostii care ii accepta si prin organele veghetoare care vroiau sa i lase sa faca rca romanii si pe masinile parcate in curti!!! Astia sunt slugoii care ii lasa sa faca ce vor.

  4. Toți fură, servicii, asiguratori, finanțe pentru că știu că se au la mana unii pe alții.
    Cine să investigheze asemenea fraude procurorii cu 15000 E pe luna ăștia îi cheamă la diferite sindrofii pe afară și acolo își reglează problemele că hoții și noi așteptăm dreptate, niciodată toți mimează că sunt în slujba unor servicii străine și sunt protejați.
    Numai divinitatea va face drepte, se lucrează între iei își mai toarnă în pahar unul la altul și spun că iei ies cu picioarele înainte din sistem.
    Rușine să le fie dar leo spală solda murdară pe care o primesc păpușile astea care le mai vedem fardate , unghii făcute, epilate.

  5. Statul nu este inexistent, dar politicienii sunt la rupere!
    Pentru a preveni scurgerile TIR-urilor si avioanelor cu bani in afara se poate adopta simplu o lege care sa le impuna asiguratorilor sa se asigure doar in Romania.
    O parte din firmele de asigurari din Romania fac si reasigurari,Tiriac, Omniasig si altele.
    Astfel de legi functioneaza in Austria, Germania, Italia,etc.
    O alta metoda mai buna ar fi ca statul sa se ocupe de asigurari, cu bani putini se obtin beneficii imense.
    Va dau un exemplu Omniasig, Asirom si BCR Life sunt membre ale Vienna Insurance Group, cu actionar majoritar de 50% Primaria Vienei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger