AcasăSOCIALCum se organizează serbările de sfârșit de an. În ce condiții vor...

Cum se organizează serbările de sfârșit de an. În ce condiții vor putea participa și părinții

serbareCum se organizează serbările de sfârșit de an. În ce condiții vor putea participa și părinții

Festivitățile de sfârșit de an școlar vor putea fi desfășurate atât în aer liber, cât și în spațiu deschis, dar cu un număr de persoane limitat și cu anumite condiții care trebuie respectate, potrivit noilor măsuri de relaxare valabile de la 1 iunie.

Astfel, la serbările școlare vor putea participa fără restricții elevii și cadrele didactice, însă nu se va întâmpla același lucru pentru părinți și rudele elevilor.

Test PCR negativ pentru părinți

Guvernul a stabilit că, pentru a putea fi prezenți la evenimentele școlare, aparținătorii vor trebui să arate dovada vaccinării anti-Covid-19 sau să prezinte un test PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte. De asemenea, aceștia au acces și dacă au trecut deja prin boală.

„Festivitățile organizate în spații deschise, prilejuite de terminarea anului școlar să poată fi desfășurate cu participarea elevilor și personalului didactic, precum și a aparținătorilor, dacă aceștia din urmă sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Părinții trebuie să prezinte documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității) în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății”, se arată în noile documente.

Hotărârea de Guvern prin care este permisă organizarea festivităţilor prilejuite de terminarea anului şcolar a fost publicată în Monitorul Oficial, transmite parlamentarul liberal Gabriel Avrămescu, cel care i-a cerut ministrului Sănătăţii şi secretarului de stat Raed Arafat să găsească soluţii pentru ca elevii din clasele terminale să poată participa la festivităţile de final de an şcolar şi petrecerile de absolvire.

author avatar
Andreea Vlad
574 afisari

2 COMENTARII

  1. sa fie la fel ca la orban nu i a chemat nimeni au venit singuri si nu e o aniversare e doar o salutare !!!!!!!!!!

  2. Duceti-va dracului de dementi credeti ca se vor mai naste copii in Romania in batjocura asta.Ziaristo,matale ai copii?Daca da ,intr-o zi vor urina pe mormantul matale.Ti se face sila de tara asta de rahat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger