Paștele 2023 se apropie cu pași repezi, iar toate mai multe gospodinele se pregătesc intens pentru această sărbătoare. Cu toții vrem să ne bucurăm de o masă îmbelșugată de Sărbători, dar nu ne dorim să acumulăm kilograme în plus.
Pentru un desert sănătos după masa îmbelşugată din prima zi de Paşte, puteţi opta să pregătiţi o pască dietetică.
Rețeta simplă de pască dietetică
Ingrediente:
- 800 gr brânză de vaci, proaspătă și degresată
- 200 gr iaurt degresat
- 80-100 gr îndulcitor natural
- 2 ouă mari
- 75 gr amidon alimentar
- 25 gr griș
- 7 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 linguriță cu extract de vanilie
- sucul și coaja de la o lămâie bio
- puțin ulei de cocos pentru uns forma de copt
Mod de preparare:
- Iaurtul și brânza se scurg de lichid, iar apoi le amestecăm într-un bol cu sare. Adăugăm ouăle și amestecăm bine, bine alături de coaja de lămâie, sucul acesteia și vanilie.
- Într-un bol punem amestecul de amidon cu griș și praf de copt. Ungem o tavă cu ulei de cocos, băgăm pasca la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 30-35 de minute, iar apoi este gata de servit.
Meniul sănătos pentru masa de Paște:
- dimineață – aperitiv, format din drob de miel, ou și salată
- prânz – supă/ciorbă
- seara – carne+cartofi la cuptor+salată verde/murături
Comments are closed.