AcasăSOCIALCum s-a reușit salvarea unui bărbat care amenința că se aruncă de...

Cum s-a reușit salvarea unui bărbat care amenința că se aruncă de pe o pasarelă. Pasul făcut de un jandarm s-a dovedit esențial – VIDEO

Cum s-a reușit salvarea unui bărbat care amenința că se aruncă de pe o pasarelă. Pasul făcut de un jandarm s-a dovedit esențial - VIDEO (sursa foto: captură video)

O intervenție recentă a jandarmilor băcăuani a ajuns la urechile opiniei publice. S-a reușit să se intervină într-un caz ce avea nevoie de rezolvare rapidă, dat fiind gradul de risc la adresa unui bărbat aflat pe o pasarelă CFR. Totul s-a întâmplat în Bacău.

Jandarmii băcăuani au intervenit la fața locului și s-a reușit, grație unei abordări inspirate, să se salveze viața omului, despre care s-a anunțat că amenința că se sinucide.

Bărbatul în vârstă de 42 de ani, dintr-o comună din județul Iași, ar fi fost cel care a sunat la 112, anunțând autoritățile că se va arunca de pe pasarela C.F.R Bacău, din câte au comunicat în după-amiaza zilei de duminică, 3 octombrie, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.

Jandarmii au ajuns cât au putut de repede la Gara Bacău și au început să discute cu omul, în încercarea de a-l face să renunțe la gestul necugetat. De altfel, din imaginile surprinse la fața locului, se poate vedea cum un jandarm stă de vorbă cu omul aflat pe pasarelă.

Cum a reușit un jandarm să se apropie de bărbat și să-l imobilizeze

Din fericire, soluția găsită și pusă în aplicare – aceea de a trimite în apropierea bărbatului un jandarm neechipat în uniformă, ci îmbrăcat în haine obișnuite – pentru a sta de vorbă cu acesta s-a dovedit a fi fost cât se poate de utilă. ”Bărbatul era într-o stare vădită de agitație psihică şi ameninţa că dacă se apropie vreun jandarm se aruncă în gol. În această situație, aceștia au decis ca un jandarm îmbrăcat în haine civile să se apropie de el, în speranța că va putea dialoga cu acesta.

Ideea s-a dovedit foarte bună și, într-un moment de neatenție al bărbatului, jandarmul a reușit să-l imobilizeze”, transmite sursa citată, via Facebook.

După acest episod, bărbatul a fost dus la Spitalul Judeţean Bacău, diind lăsat în grija personalului medical din cadrul Unității de Primiri Urgențe, ”pentru o consultație medicală de specialitate”.