Cauta

Cum răspunde Cîmpeanu solicitării elevilor privind închiderea școlilor: „Nu e nevoie să ceri un lucru care există deja”

sorin cimpeanu

Cum răspunde Cîmpeanu solicitării elevilor privind închiderea școlilor: „Nu e nevoie să ceri un lucru care există deja”

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a formulat un răspuns la solicitarea Consiliului Național al Elevilor pe problema închiderii şcolilor. Ministrul interimar al Educației a declarat că nu îi înţelege solicitarea şi a dat asigurări că „toate deciziile autorităţilor se iau în interesul şcolii şi al elevului”.

Oficialul precizează că în prezent există cadrul legal care permite şcolilor să decidă trecerea la activitatea online din cauza incidenţei crescute.

„Ministerul Educaţiei a prevăzut în ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii ca indiferent de numărul cazurilor de infectare, în situaţia in care, din motive obiective, normele de protecţie sanitară nu pot fi respectate, activitatea didactică sa se desfăşoare online. Prin urmare, şi în acest moment există cadrul legal care permite şcolilor să decidă trecerea la activitatea online, dacă acest lucru este decis de Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică. Prevederile cuprinse în articolul 3 alineatul (2), coroborat cu articolul 6 alineatul (9) dispun acest lucru”, afirmă Sorin Cîmpeanu, sâmbătă, într-o declaraţie transmisă presei de Guvern.

„Deci, practic, cer ceva ce există. Înainte de a cere, întotdeauna, ca ministru al Educaţiei o se recomand să citeşti. Dacă citeşti cele 12-14 pagini ale ordinului comun de ministru, găseşti răspunsul la aceste întrebări. Nu e nevoie să ceri un lucru care există deja”, a punctat ministrul sâmbătă, la Digi24.

În acelaşi timp, acesta subliniază faptul că activitatea didactică se desfăşoară la nivel naţional, iar reglementările privesc întregul sistem.

„Deciziile care privesc modul de desfăşurare a activităţii sunt luate de autorităţi, pe baza unor argumente tehnice şi nu ca urmare a unui proces de consultare. Toate deciziile luate sunt în interesul elevilor şi pentru asigurarea dreptului la educaţie şi în acelaşi timp a dreptului la sănătate. Înţelegem îngrijorările manifestate în spaţiul public de Consiliul National al Elevilor şi îi asigurăm de faptul că toate deciziile autorităţilor se iau in interesul şcolii şi al elevului, în echilibru între dreptul la sănătate şi dreptul la educaţie, motiv pentru care Ordinul comun este asumat de către ministrul Sănătăţii (pentru dreptul la sănătate) şi ministrul Educaţiei (pentru dreptul la educaţie), în baza Hotărârii CNSU”, mai afirmă Sorin Cîmpeanu.

Ultimele stiri

  • Tarom devine companie… maritimă!
  • Candidatul PNL Slatina, investigat pentru avansuri către o minoră: „Până la urmă ce contează vârsta? Iubirea nu are vârste, nu?”
  • Florian Coldea mai primeşte o lovitură, acum din partea celor de la SRI. A pierdut postul!
  • Ce soluţie a găsit Guvernul din Japonia ca să aducă în acelaşi pat un bărbat şi o femeie. Rata fertilității, un semnal de alarmă!
  • Câinele a muşcat, stăpânul are de tras! Ce se întâmplă cu proprietarul animalului care a atacat o femeie și pe fiica ei în Parcul Circului
  • Patru victime, în stare gravă după explozia de la Dedeman Botoşani. Doi pacienţi, intubaţi la Spitalul Floreasca!
  • Cum poţi să obţii o pensie de peste 7.000 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Premierul Danemarcei, atacat în plină stradă! Ce au văzut martorii şi ce a anunţat Poliţia
  • Ce a mai inventat Guvernul lui Marcel Ciolacu ca să scoată meditaţiile profesorilor la suprafaţă
  • Circ grotesc cu George Simion la Parchetul General. De ce a anunţat că intră în greva foamei
  • Exit mobile version