AcasăSOCIALCum rămâne cu redeschiderea școlilor? Ministrul, cu ochii pe ce fac alte...

Cum rămâne cu redeschiderea școlilor? Ministrul, cu ochii pe ce fac alte state

Cum rămâne cu redeschiderea școlilor? Ministrul, cu ochii pe ce fac alte state (sursa foto: gov.ro)

Chiar dacă la momentul de față copiii sunt în vacanța de iarnă, care se va încheia pe 10 ianuarie, cei mai mulți dintre ei nutresc speranța – asemeni părinților și cadrelor didactice – că se vor putea întoarce în sălile de clase cât mai curând posibil.

Mai ales că în ultima perioadă, în contextul instalării noii echipe guvernamentale la Palatul Victoria, s-a tot vorbit despre acest lucru.

După recentele declarații făcute pe acest subiect, în cursul zilei precedente (DETALII AICI), Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a subliniat că până să se ia o decizie vor avea loc discuții cu reprezentanții Ministerului condus de către Vlad Voiculescu, dar se va avea în vedere și cum anume au procedat alte țări. ”Momentul deschiderii şcolilor va fi stabilit împreună cu Ministerul Sănătăţii în funcţie de evoluţiile epidemiologice. De asemenea, vom lua în considerare şi experienţa şi modul de reacţie al altor state”, a subliniat Cîmpeanu, luni, într-o declarație pentru Agerpres.

Ce se are în vedere la nivel de priorități

Mai mult, oficialul guvernamental aflat în fruntea Educației a pus accent pe ce anume se vor concentra reprezentanții Ministerului pe care îl conduce. ”Din perspectiva Ministerului Educaţiei ne dorim să prioritizăm pe trei paliere: grădiniţe şi învăţământ primar; elevii claselor a VIII-a şi a XII-a care vor susţine examenele naţionale; elevii din şcolile care au înregistrat dificultăţi în derularea procesului de învăţământ online, cu precădere în mediul rural, dar nu numai”, a mai punctat ministrul Cîmpeanu.

După ce a primit aviz favorabil, în urma audierilor din Parlament, înainte de a prelua portofoliul ministerial, Cîmpeanu declarase: ”Cu toții ne dorim ca școlile să fie redeschise. Școlile vor fi redeschide de îndată ce situația epidemiologică o va permite”.

Între timp, dacă nu vor apărea schimbări, elevii vor începe cursurile – în sistem online – din 11 ianuarie, data planificată pentru reluarea școlii, după vacanța de iarnă. Semestrul doi al anului școlar în curs este programat să înceapă pe 8 februarie 2021.

152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger