AcasăSOCIALCum poţi să-ţi iei "ţeapă" când vrei să pleci în vacanţă. Atenţie...

Cum poţi să-ţi iei „ţeapă” când vrei să pleci în vacanţă. Atenţie la noua metodă de phishing a hackerilor!

Specialiştii cibernetici, responsabili cu protejarea oamenilor cinstiţi, avertizează românii utilizatori de carduri cu privire la o nouă campanie de phishing, care vizează platformele de rezervări online la hoteluri și alte unități de cazare.

Activitatea turiştilor pe net s-a intensificat înaintea Sărbătorilor de iarnă.

„Ţepe” cu cazări ieftine

Ţepele în turism sunt la ordinea zilei. Atacatorii cibernetici prind momentul şi profită de faptul că turiştii caută cazări ieftine. Trimit un mail prin care li se cere să completeze urgent datele.

Într-o primă etapă, hackerii încearcă să obțină acces la contul proprietarilor de pe platformele online de rezervări. În acest sens, ei pot trimite un e-mail de la un potențial „client” în care inserează un link fraudulos, cu scopul de a convinge potențialele victime să își introducă datele personale pe acel site controlat de atacatori.

Miza fraudatorilor este de a prelua controlul asupra contului. Ulterior, ei extrag datele celor care au efectuat rezervări, precum numele acestora, detaliile rezervării, dar și metode de plată.

Hackerii sună victimele

Cei care pică în plasa atacatorilor cibernetici riscă să rămână şi fără bani şi fără vacanţe.

„La nici două ore după ce am făcut rezervarea, am fost contactată de pe un număr de telefon care nu era pe rezervare. A zis că dânsa este proprietara şi că trebuie să-i fac plata 50% avans din rezervare”, a povestit o turistă.

Fiți suspicioși dacă primiți mesaje sau e-mailuri alarmante care încearcă să vă convingă să executați o acțiune în grabă: „rezervarea dumneavoastră va fi anulată în 24 de ore”, „contul dumneavoastră va fi suspendat” – ne sfătuiesc specialiştii cibernetici.

315 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri