AcasăSOCIALCum poţi să scoţi bani de la bancomat fără card. Ce îţi...

Cum poţi să scoţi bani de la bancomat fără card. Ce îţi trebuie ca să „faci rost” de cash

Pana una-alta, ATM-urile par mai sigure decat platile prin cai virtuale

Mai multe bănci ce activează în ţafra noastră au anunțat că oferă posibilitatea de retragerea de numerar din bancomate, fără a fi nevoie de introducerea cardului în fanta special prevăzută.

Aveţi nevoie, totuşi, de câteva device-uri.

Cardul, înlocuit de telefonul sau ceasul smart

„Pentru efectuarea unei operațiuni contactless, clientul doar apropie de bancomat telefonul, ceasul smart (Fitbit Pay, Garmin Pay) sau cardul, fără a mai fi necesară introducerea cardului în fanta specială.

Astfel, durata unei operațiuni se reduce cu cel puțin 30 de secunde – timp necesar pentru scoaterea cardului din portofel, introducerea în bancomat și recuperarea acestuia după tranzacție. Și, în plus, nu există riscul blocării cardului în bancomat”, a informat CEC Bank.

În prezent, peste 550 de bancomate și multifuncționale de plată CEC Bank permit realizarea de operațiuni contactless, urmând ca numărul acestora să crească în perioada următoare la circa 900.

Şi la BCR scoţi bani fără să bagi cardul

Şi BCR pune la dispoziţie clienţilor un astfel de serviciu. Opțiunea contactless este disponibilă la 112 bancomate și urmează să fie extinsă la 500 de terminale până la finele anului – banca are circa 1.800 de echipamente în total.

Retragerea se poate face cu orice dispozitiv – card sau telefoane, ceasuri, brățări cu tehnologia near field communication (NFC).

author avatar
Andrei Ștefan
1.992 afisari

7 COMENTARII

  1. cand bagati un bancomat si la spitalul 9 ?
    tre sa iau lu’ napoleon niste croissante, lu’decebal ismene…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger