AcasăSOCIALNicușor Dan, lovit de amnezie! „Niciodată nu am spus că...”

Nicușor Dan, lovit de amnezie! „Niciodată nu am spus că…”

Cum parează Nicușor Dan nemulțumirile oamenilor care așteaptă apa caldă: ”Niciodată nu am spus că...” (foto: Facebook)

În fața nemulțumirilor exprimate în spațiul public, dar și pe pagina sa de Facebook, față de lipsa apei calde și a căldurii în locuințele multor bucureșteni branșați la sistemul centralizat de căldură, Nicușor Dan insistă că nu a promis vreodată, în campania electorală, că va rezolva de pe o zi pe alta problema apei calde.

”A fost o campanie electorală dificilă, (…) dar niciodată nu am spus că din secunda în care o sa-mi preiau mandatul, și asta s-a întâmplat în urmă cu o lună jumătate, o să se rezolve instant chestiunea apei calde. Tot ce am promis a fost că, în situația în care o să fie avarii, și am spus că o să fie sute de avarii, o să acționăm cât se poate de repede și că o să fim mult mai receptivi în a răspunde la telefon oamenilor care încearcă să afle de ce nu au căldură și apă caldă”, a declarat primarul Capitalei, miercuri seară, la postul B1TV.

Nicușor Dan: „Nu s-au alocat bani”

Fără să mai arate în mod direct cu degetul în direcția administrației Firea, cum mai făcuse zilele trecute, Dan a amintit, totuși, că problemele la nivel de furnizare a apei calde în Capitală sunt mai vechi.

”Eu sunt un om serios, sunt în spatiul public de 10 – 15 ani, niciodată nu am spus că voi face ceva ce nu se poate face. Din păcate, (…) s-a neglijat problema aceasta, în special în ultimii ani. (…) Nu s-au alocat bani și toți banii s-au dus pe o parte din subvenții, și atunci calitatea rețelei de apă caldă s-a redus, în sensul că găurile au crescut (…) și am ajuns să pierdem tot mai multă apă. Pierzând mai multă apă, scade presiunea și nu mai ajungem la temperatura pe care noi o punem. Asta e”, a ales să mai spună primarul Capitalei.

Declarațiile edilului Nicușor Dan vin după ce, recent, politicianul i-a pregătit pe locuitorii Capitalei pentru o iarnă grea. ”Urmează trei luni pentru bucureșteni cam cum au fost aceste ultime două săptămâni, din păcate”, a fost auzit spunând Nicușor Dan, la un alt post TV.

Totodată, primarul Bucureștilor a explicat că țevile oraș au ”cu 50% mai multe găuri decât acum un an și de trei ori mai multe găuri decât acum 3 ani”. ”Asta este situația pe care am moștenit-o”, a acuzat edilul Capitalei.