AcasăSOCIALCum mai ieşiţi din casă începând de luni şi ce trebuie să...

Cum mai ieşiţi din casă începând de luni şi ce trebuie să scrieţi în declaraţia pe proprie răspundere. O lămureşte Arafat

Raed ArafatCum mai ieşiţi din casă începând de luni şi ce trebuie să scrieţi în declaraţia pe proprie răspundere. O lămureşte Arafat

Restricţiile anunţate de Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, joi seară, vor intra în vigoare de luni, 9 noiembrie. În urma acestor măsuri anti COVID-19, au apărut confuzii. Pentru cei care n-au înşeles încă unde mai au voie să meargă, în ce interval orar şi în ce condiţii, Raed Arafat a lămurit situaţia.

Șeful DSU a explicat cum trebuie să arate declarația pe propria răspundere, care sunt magazinele care se închid la ora 21.00 și care e motivul pentru care s-a decis închiderea școlilor la nivel național.

Măsurile vor fi valabile 30 de zile

Vor fi închise toate pieţele? Se pare că, după ce au existat mai multe atacuri din partea rivalilor politici pe seama închiderii pieţelor agroalimentare, s-a revenit asupra acestei măsuri. Pieţele din spaţiile deschise îşi continuă activitatea.

Rămân piețele în spațiile deschise. Unii administratori au mutat tarabele din interior. Vorbim de 30 de zile în care vom aplica aceste măsuri, apoi vom analiza situația. Este posibil să apară în anumite zone aglomerație în supermarket. Acolo însă se măsoară temperatura, se poartă masca, se face plata cu cardul. Măsurile luate reduc contactul fără a provoca un impact major.

Majoritatea piețelor sunt în spații deschise, iar cele închise vor găsi variante de funcționare. E posbil să existe o anumită creștere a fluxului pentru cei care merg în magazine și supermarketuri, dar acolo sunt mai bine controlate aspectele ce țin de siguranță„, a spus Arafat.

Ce magazine se închid după ora 21.00?

Toate magazinele, cu excepția benzinăriilor, farmaciilor, plus cei care au livrări la domiciliu, restaurante, firme de transport care preiau mâncare, se vor închide la ora 21. Supermarketurile se închideau la 22, s-a redus programul cu o oră pentru ca până la 23 oamenii să poate ajunge acasă, când intră în vigoare restricția de ciruclatie, valabilă între 23.00 și 05.00„, a precizat şeful DSU la postul Digi24.

Cu mai ieşiţi din casă în intervalul 23.00 – 05.00?

E nevoie de declarație scrisă și semnată de mână, în care să fie specificat scopul ieșirii. Va exista și un model, dar important este să aibă datele personale, motivul ieșirii și semnătură. Motivele sunt clare: activitate profesională, asistență medicală care nu suportă amânare, cumpărarea de medicamente. Altfel, e necesară adeverință de la angajator sau legitimație pentru cei care ajung târziu acasă. Este același model de adeverință că în starea de urgență: bubsemantul, datele, adresa, motivul ieșirii și semnătură, de prezentat agentului”, a mai specificat Arafat pentru sursa amintită.

author avatar
Andrei Ștefan
531 afisari

4 COMENTARII

  1. Si vanzatorii si cumparatorii vor sta in ploaie si in frig si mai inghesuiti ca se inchide totul mai devreme?

  2. E.gata Hotararea de Guvern?
    pentru ca prin Decizia CNSU nu se pot institui restrictii.Asa a zis CCR si instantele de judecata !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger