AcasăSOCIALCum circulă metroul de Crăciun și Revelion. Metrorex a anunțat programul din...

Cum circulă metroul de Crăciun și Revelion. Metrorex a anunțat programul din perioada Sărbătorilor

Cum circulă metroul de Crăciun și Revelion. Metrorex a anunțat programul din perioada Sărbătorilor (sursa foto: Facebook/Metrorex)

Se apropie tot mai mult Sărbătorile de iarnă, Crăciunul și Anul Nou.

Iar locuitorii Capitalei care fie nu au mașină, fie vor să o lase acasă, pentru a alege varianta transportului în comun, în așa fel încât să evite aglomerația ce poate apărea în trafic, află care va fi programul de circulație a trenurilor de metrou, în perioada Sărbătorilor.

Cum vor circula metrourile de Crăciun

Metrorex a anunțat, în dimineața zilei de joi, 23 decembrie, programul oficial -atât pentru prima și a doua zi de Crăciun, cât și pentru primele două zile din anul ce vine.

„În zilele de 25, 26 decembrie a.c. și 1, 2 ianuarie 2022, trenurile de metrou vor circula conform graficelor pentru zilele de week-end și sărbători legale. Astfel, pe Magistrala 1 (Pantelimon – Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni- Pipera), Magistrala 3 (Preciziei- Anghel Saligny), Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Străulești) și Magistrala 5 (Eroilor 2 – Valea Ialomiței/Râul Doamnei) circulația trenurilor de metrou se va desfășura la un interval de 10 minute”, se precizează într-un scurt comunicat de presă.

Anunț despre noaptea dintre ani

Totodată, reprezentanții companiei care asigură transportul în comun în subteran au anunțat și program după care vor circula metrourile în noaptea de Revelion și la ce interval vor ajunge în stații trenurile de metrou. „În noaptea de Revelion, 31 decembrie 2021/01 ianuarie 2022, pe toate magistralele, circulația trenurilor de metrou se va desfășura la un interval de aproximativ 10 minute, între orele 23:00 – 01:00 și de 20 minute între orele 01:00- 05:00”, anunță Metrorex.

În același comunicat se mai menționează că „în perioada 27 – 31 decembrie a.c., pentru preluarea fluxului crescut de călători, se vor introduce în circulație trenuri suplimentare”.

172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger