AcasăSOCIALCum arată documentul aşteptat de 5.000.000 pensionari. Vine în poştă la finalul...

Cum arată documentul aşteptat de 5.000.000 pensionari. Vine în poştă la finalul lunii mai 2024

postas-pensie

Casa de Pensii a prezentat modul în care arată înștiințările cu noile pensii pe care pensionarii le vor încasa din septembrie.

Distribuirea documentului va începe la finalul lunii mai, iar majoritatea deciziilor de recalculare vor ajunge la pensionari în lunile iunie – august.

Trei milioane de oameni, pensii mărite

Documentul este așteptat de către cei 5.000.000 de pensionari care există în momentul de față în România. Cum arată documentul AICI. Din declarațiile reprezentanților Casei Naționale de Pensii, de majorare se vor bucura doar 3.000.000 de persoane.

Restul pensiilor vor rămâne la valoarea actuală. Chiar dacă pe baza recalculării ar trebui să ia o pensie mai mică, legea pensiilor spune că nicio pensie nu va scădea, conform newsweek.ro.

România, ţara pensiilor speciale

Un număr de 422.790 de persoane beneficiau, în luna aprilie 2024, de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice.

Cel mai mare număr de persoane se înregistra în cazul beneficiarilor de indemnizaţii conform D.L. nr. 118/1990 – privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatură instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv 187.108. Indemnizaţia medie era de 1.541 lei.

Cine mai primeşte pensie specială, AICI.

author avatar
Andrei Ștefan