AcasăSOCIALCum ar putea rămâne oamenii fără mâncare în supermarketuri. Pericolul ce planează...

Cum ar putea rămâne oamenii fără mâncare în supermarketuri. Pericolul ce planează asupra românilor

carnacioriTurist șocat de prețul unei porții de cârnăciori la Târgul de Crăciun din Cluj: „Mi-a stat mâncarea în gât” / foto: stiridecluj.ro

Clienţii supermarketurilor ar putea să nu mai găsească mâncare în aceste magazine. De ce? Din cauza unui pericol din natură.

Marfa ar putea dispărea de pe rafturi deoarece mai multe culturi sunt ameninţate.

A scăzut numărul de albine

Scăderea numărului de albine este o problemă din ce în ce mai mare. Principalele amenințări la adresa populațiilor de albine sunt înghețurile timpurii de primăvară, după ierni blânde, și pesticidele.

Albinele joacă un rol foarte important nu numai în ecosistem și în producția de miere, ci și în producția de hrană pentru oameni. Aceste insecte polenizează sute de mii de specii de plante, iar prin acest proces, aproape 50 la sută din producția de hrană pentru oameni depinde de albine.

Una dintre cele mai mari amenințări la adresa albinelor este reprezentată de pesticide.

Importăm alimente cu pesticide

În magazine găsim legume aduse uneori de la mare depărtare. Cu toate că, teoretic, România ar dispune de resurse naturale pentru a-şi hrăni propria poluaţie.

Cum a ajuns ţara noastră să importe alimente cu pesticide? Din cauză că nu producem suficientă mâncare cât să hrănim întreaga populaţie.

România are deficit la toate principalele categorii de alimente şi băuturi, de peste 5 miliarde de euro.

Ce şi-a cumpărat de mâncare Marcel Boloș cu 500 lei

Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, se plânge de preţul mare la alimentele din pieţe. Ce a cumpărat cu 500 de lei, la Cluj? A pus în sacoşă o serie de alimente necesare pentru consum gospodăresc.

Apoi, oficialul Guvernului şi-a făcut calculul „la tarabă” şi şi-a dat seama că mâncarea e cam scumpă în România.

Ce şi-a cumpărat de mâncare Boloș, AICI.

 

author avatar
Andrei Ștefan