AcasăSOCIALCum ar putea interveni Guvernul pentru a "domoli" creşterea de preţuri la...

Cum ar putea interveni Guvernul pentru a „domoli” creşterea de preţuri la motorină şi benzină

Prețurile la carburanți au fost actualizate vineri și se observă o ușoară scădere a prețurilor atât la benzină, cât și la motorină față de zilele anterioare.

De exemplu, la stația Petrom din sectorul 5 al Capitalei benzina standard se vinde azi cu 6.98 lei/ litru. Ușoară scădere a prețului a suferit și motorina standard, care poate fi găsită azi și la 8.22 lei/litru.

Compensarea de 50 de bani, şi după 1 octombrie?

Schema de compensare cu 50 de bani la litrul de benzină și motorină a intrat în vigoare la data de 1 iulie 2022, moment în care prețurile au scăzut într-adevăr.

Schema de compensare este voluntară pentru benzinării, iar reducerea de 50 de bani este suportată în mod egal de la bugetul de stat și benzinării. Această schemă este valabilă până la data de 30 septemnrie, de aceea este de urmărit dacă Guvernul va mai prelungi sau nu măsura.

„Urmează ca în ședința de Coaliție de săptămâna viitoare să luăm o decizie. După cum ați putut observa această măsură a funcționat încă de a 2-a zi de când am luat decizia respectivă.

Acum trebuie să analizăm care sunt elementele de evoluție a prețurilor la carburanți, care este evoluția prețului la petrol pe piața internațională și în funcție de aceasta vom lua decizia”, a declarat vineri premierul Nicolae Ciucă.

author avatar
Andrei Ștefan
417 afisari

3 COMENTARII

  1. CU DISCERNAMANT SI RATIUNE SE POATE SOLUTIONA ORICE PROBLEMA MAI ALES CA ROMANIA ARE PETROL, GAZE SI ENERGIE ELECTICA CA SA SI EXPORTE.
    NECAZUL MARE ESTE CA BOGATIILE TARII AU FOST CAPTURATE IN ULTIMII 33 DE ANI DE CATRE BANDITI, MAFIOTI SI HOTI AUTOHTONI.
    BOBORUL SINUCIGAS ESTE IN ADORMIRE. ASA AU DISPARUT IN ISTORIE MULTE POPOARE DE PE HARTA LUMII…….

  2. Statul trebuie sa nationalizeze atat zacamintele cat si rafinariile. OMV sa-si aduca benzina din Austria.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger