AcasăSOCIALCum ajută statul român familiile victimelor și pe cei afectați de exploziile...

Cum ajută statul român familiile victimelor și pe cei afectați de exploziile de la Crevedia

Ministerul Muncii va propune acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru familiile victimelor şi pentru cei afectaţi de exploziile de la o staţie GPL din Crevedia.

Cuantumul acestora va fi stabilit în urma constatărilor.

Ce ajutoare vor primi victimele?

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale va propune Guvernului, potrivit legii, acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru familiile victimelor, precum şi pentru cei afectaţi de tragicul eveniment de la Crevedia, jud. Dâmboviţa, pe baza cooperării interinstituţionale cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi pe baza propunerilor/constatărilor agenţiei judeţene de plăţi şi inspecţie socială judeţeană, instituţiei prefectului, comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă şi autorităţii publice locale”, a transmis Ministerul Muncii.

Citiţi şi:

Explozia stației GPL de la Crevedia i-a lăsat pe oameni pe drumuri. O mamă și fiica ei au dormit pe câmp

Titi Aur a surprins, pe camerele de supraveghere, exploziile din Crevedia (VIDEO)

ITM-ul merge „peste” proprietarul GPL-ului. Inspecţia Muncii face cercetarea accidentului colectiv, precum şi a contractelor individuale de muncă ale lucrătorilor agentului economic implicat.

Valoarea ajutoarelor urmează a fi stabilită în funcţie de constatări.

Reamintim că exploziile de la stația GPL din Crevedia au provocat 2 decese și 56 de răniți, cea mai mare parte a victimelor fiind din rândul forțelor de intervenție.

author avatar
Andrei Ștefan